Valors en 140 caràcters

En els últims temps, coincidint amb l'aparició i la popularització de la xarxa social Twitter, algun periodista que ha tingut l'amabilitat de fer referència a la revista Valors ens ha preguntat si creiem que és possible "comunicar valors" en 140 caràcters. En altres paraules, si la brevetat d'una xarxa social tan concisa com Twitter, que té una limitació de 140 caràcters per piulada, permet vehicular-hi continguts en clau de valors. La Maria Coll i un servidor, tot i que amb moderació, hem respost sempre que sí, tot i admetent que una llargada tan curta simplifica per defecte allò que es vol dir.

De totes maneres, en els darrers dies, hem engegat una campanya que pretén durant 30 dies comunicar valors associats amb el món rural, que serà el tema que ocuparà la revista el mes de novembre, en una iniciativa conjunta amb el Museu de la Vida Rural impulsat per la Fundació Carulla a l'Espluga de Francolí. En cada tuit s'hi referencia un valor i s'intenta explicar breument la relació que es pot trobar amb el món rural. Encara hi ha temps de vincular-hi una fotografia.

Si l'acció comunicativa es quedés en això, potser sí que algú ens podria replicar que intentar parlar dels valors del món rural en 30 tuits de 140 caràcters conté una certa frivolitat. Però si considerem que aquesta petita relació de valors de món rural expressada a Twitter és l'aperitiu d'un contingut molt més dens i desenvolupat que podreu llegir després per internet o en paper, potser sí que podem rebatre la teoria sobre la "maldat simplificadora del tuit". De totes maneres, tots som conscients que textos extremadament curts, com un petit poema, són a vegades capaços d'arribar-nos ben endins. De manera que no m'acabo de fiar massa de tota aquesta corrent que alerta dels perills de Twitter; perills sí, però també mil oportunitat d'obrir noves finestres i arribar a nova gent. Com sempre: uns tenen por dels perills, altres intenten veure el màxim d'oportunitats.


  1. TEMPS es pot administrar però no és pot inventar. La natura té el seu propi temps
  2. : a pagès tenen clar que tot s’aprofita, que els residus també tenen valor
  3. COOPERACIÓ: El pagès no hauria pogut sobreviure sense l’ajuda d’altres professionals


 

Comentaris

Entrades populars