Acusen l'exgerent de l'empresa municipal d'urbanisme de Mataró de beneficiar el seu fill amb un pis de lloguer*

Tempesta política a Mataró per l'acusació d'una extreballadora de l'empresa municipal d'urbanisme que el fins al mes de gener gerent de PUMSA, Cèsar Fernández, hauria beneficiat el seu propi fill perquè obtingués un pis de protecció oficial de lloguer dels gestionats des de l'empresa pública.

Mentre que l'ajuntament assegura que el fill no constava a la llista de persones que estaven inscrites per poder rebre un dels pisos i per tant no hi podria tenir dret, Cèsar Fernández ha negat la major en declaracions a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA: “No sóc coneixedor de si el meu fill estava a l'esmentada llista perquè jo no portava aquests temes però mai vaig fer res per afavorir el meu fill ni cap altra persona”.

Les possibles irregularitats es van posar sobre la taula per part del govern municipal aquest dimecres al consell d'administració de PUMSA i ahir dijous en una junta extraordinària de portaveus de l'ajuntament.

L'ajuntament ha emès aquesta tarda una nota en què anuncia que investigarà les possibles irregularitats en l'adjudicació de fins a sis pisos de protecció oficial en règim de lloguer.

Les adjudicacions s'haurien fet entre els anys 2009 i 2013 a persones que o bé no eren a la llista única de sol·licitants de vivenda de lloguer social o encara no els tocava accedir a un pis per la seva posició a la llista d'espera.

L'ajuntament revisarà totes les adjudicacions de pisos socials que han tingut lloc els últims quatre anys i la presidenta de PUMSA, la regidora Montserrat Rodríguez, ha donat ordres que es revisin els controls interns de l'empresa municipal en relació al sistema d'adjudicació de les vivendes.

Per una altra banda, l'alcalde, Joan Mora, ha demanat al secretari municipal un informe que valori les possibles irregularitats i assenyali jurídicament les mesures a prendre. A més, l'alcalde ha posat els fets en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

* Publicat a l'edició de Mataró de la web de El Periódico de Catalunya.

Comentaris

Entrades populars