Gerard Quintana i Quimi Portet al cinquè cicle 'Músiques Tranquil·les'


Vídeo del Diaridelamusica.com referent al concert dels Manel el 3 d'abril de 2009 a la sala Clap dins el quart cicle Músiques Tranquil·les.

Vells rockers com Quico Pi de la Serra (26 de febrer) i Quimi Portet (19 de febrer), valors consagrats com Gerard Quintana (6 de març) i joves promeses com Maria Coma (12 de març) seran els protagonistes de la cinquena edició del cicle de Músiques Tranquil·les, organitzat per la Casa de la Música Popular de Mataró [web] i que començarà amb l'actuació de Quimi Portet presentant Viatge a Montserrat, el seu setè disc en solitari. En aquesta ocasió hi haurà una desena de concerts que tindran lloc al Casal Nova Aliança, la sala Clap i El Dau del carrer d'en Pujol. El festival va dirigit a un altre tipus de públic al dels concerts que organitza la resta de l’any la Casa de la Música, que normalment van dirigits als oients joves: concerts per a adults que es poden gaudir, amb calma, ben asseguts en una cadira.

Cap dels artistes que ens acompanyaran aquest final d'hivern i inici de primavera a Mataró s'han prodigat excessivament a la capital del Maresme, ni tan sols el mediàtic Gerard Quintana, juntament amb Quimi Portet el més popular dels citats. De fet, tot i que posteriorment l'exlíder de Sopa de Cabra ha estat a la ciutat fent recitals poetico-musicals el cert és que la darrera i única vegada que ha actuat a Mataró en format gran va ser el mític estiu de 1991, en plena eclosió del Rock Català. En aquella ocasió, Sopa de Cabra compartia cartell amb la banda Sau, també desapareguda, en el marc de la Festa Major de Les Santes. D'aquell concert que va acabar amb llançament d'objectes contundents contra els gironins pel seu anunci de treure un disc en castellà l'any següent, en fa aquest 2010 gairebé dues dècades. Dinou anys en què el personatge ha evolucionat, s'ha dotat de personalitat pròpia tot i que no ha deixat de ser el hippy que parla en clau positiva de somnis i revolucions. Veurem què dóna de si el Quintana reinventat De terrat en terrat a casa nostra.

Comentaris

Pere-Màrtir ha dit…
A partir del disc que els Sopa van treure en castellà van iniciar el seu declivi. A les Espanyes no van triunfar (ni els van comprendre massa)amb el disc aquest. I aquí van perdre gran part del suport...
Afortunadament en Gerard Quintana ha continuat i molt bé, per cert!

Entrades populars