'Valors a peu de carrer' s'acomiada parlant del Pla Nacional de Valors

En el darrer Valors a peu de carrer de la temporada, el programa que durant tot el curs hem impulsat des de la revista Valors i l'editorial Proteus amb veu d'Elena Canseco, emès aquest passat cap de setmana, hem parlat del Pla Nacional de Valors, la innovadora iniciativa de la Generalitat de Catalunya que té, com tot, alguns perills però també moltes virtuts. D'entre aquestes últimes, jo destacaria l'atreviment, la gosadia de plantejar una mesura així, inèdita: una reflexió sobre els valors que té la nostra societat i una proposa de modificació d'aquests valors a partir del que en diu la societat civil, no el sistema polític.N'hem parlat recuperant les declaracions que ens feia Violant Cervera, directora general d'Acció Cívica i Ciutadania de la Generalitat -responsable política del Pla-, en una entrevista que oferim als lectors en el nostre número de juny; a partir d'una valoració que en feia el filòsof i teòleg Francesc Torralba a CatalunyaReligió.cat [aquí] i amb les aportacions de dos col·laboradors de Valors, el doctor en comunicació i també filòsof Francesc Grané i el politòleg Toni Rodon.

Aquí a sota, ja que s'acaba la temporada, us llisto tots els programes que hem fet i els respectius links per accedir-hi.

· Desobediència, amb Miquel Osset, director d'Editorial Proteus, i el traductor del volum La desobediència civil [fitxa] Mario Trigo, de l'original italià Raffaele Laudani (24/06).
· Ètica i Educació, amb el pedagog Jaume Funes (16/06).
· La Responsabilitat, a partir del número de Valors de juny, amb Federico Mayor Zaragoza (10/06).
· No som els millors, amb el professor David Codina i Paula Izquierdo i Ramon Blánquez, alumnes seu s Primer de Batxillerat a l'Escola Valldemia de Mataró (03/06).

MAIG
· Créixer en valors, amb Hermínia Gomà, a partir del II Congrés Coaching i Lideratge celebrat a Barcelona a finals de maig (27/05).
· La Pau, amb Francesc Torralba, a partir del número de maig de la revista Valors, relligat amb el Congrés Edificar la Pau al segle XXI (20/05).
· Jornada Valors i Compromís, aquest any sobre la responsabilitat, amb Manuel Cruz (13/05).
· L'assetjament escolar amb Ana Bergua, autora de Magdalenes amb problemes (Proteus) (06/05) .

ABRIL
· L'Esperança, amb Josep Maria Rovira Belloso, Victòria Cardona i Vivim del Cuentu, a partir del número de Valors d'abril (29/04).
· Abolir la tortura, amb Emili Chalaux, president de l'Associació de Cristians per l'Abolició de la Tortura (22/04).
· Ciberètica, amb Josep Lluis Micó, autor del llibre Ciberètica. TIC i canvi de valors, inclòs dins la col·lecció Observatori de valors (15/04).
· L'Alegria, amb Tortell Poltrona, pallasso, a partir de Opinions d'un pallasso, editat per Proteus (01/04).  

MARÇ
· L'esforç, amb Joan Vila, de la Fundació Espavila, amb seu a Granoller (25/03).
· La integració dels discapacitats, amb Marta Xatruc, responsable de programes de lassociació Sinergrup, de la qual forma part el Viver de Bell-lloc (18/03).
· Ciència i ètica, amb Moisès Broggi, metge, protagonista del número de març de Valors (10/03).
· La Justícia, amb Dani Vilaró, portaveu d'Aministia Internacional a Catalunya (04/03).

FEBRER
· La Interreligiositat, amb Xavier Vidal, responsable d'immigració dins de la comunitat de Sant Egidi de Barcelona (26/02).
· La tradició oral, amb la fundadora de Contes pel món, Marta Coll, i la responsable d'Educació per al Desenvolupament de l'entitat, Mercè Prat (19/02).
· La resiliència, amb Anna Forés, responsable del volum La resiliencia. Crecer des de la adversidad, en el marc del número de febrer de Valors (12/02).
· Valors i esport, amb Mauro Valenziano, entrenador i autor de Buen deportista, mejor persona, editat per Proteus (05/02).

GENER
· La Sanitat Pública, amb Miquel Osset, director de Proteus, i Jordi Sacristán, autor del llibre entrevista a Albert Jovell, premiat als III Premis Proteus i el qual inaugura les col·leccions Repensar i Panorama (28/01).
· Entrevista a Viqui Molins, premi Valors a una trajectòria dins els III Premis Proteus (21/01).
· La Política, amb Manuel Milián Mestre, a partir del Valors del mes de gener (15/01).
· El Consum, amb Albert Sales, de l'ONG SETEM (08/01).

DESEMBRE
· Tercera Edició dels Premis Proteus, repàs als guanyadors a través del director de Proteus Miquel Osset (17/12).
· Entrevista a Adolf Bertran, autor de Veritat o mentida, editat per Proteus (11/12).
· Saber estar, a partir del número de novembre de la revista Valors, comentat per la codirectora de Valors Maria Coll i Carles Cortina, membre de l'Associació Catalana de Protocol (04/12).

NOVEMBRE
· Programa dedicat al Dia de la Infància, amb l'escriptor Joaquim Carbó (20/11).
· Entrevista a Norbert Bilbeny, autor de El futuro empieza hoy. Manual de la emancipación, editat per Proteus (13/11).
· La intel·ligència, programa relacionat amb el valor del número de novembre de Valors, protagonitzat pel filòsof i teòleg Francesc Torralba (06/11)

OCTUBRE
·Congrés Internacional de Bioètica, amb Maria Carmen Giménez, psicòloga(30/10).
· Presentació de l'Editorial Proteus, amb Miquel Osset, el seu director (23/10).
· Entrevista a Pep Marí, cap de psicologia del CAR de Sant Cugat (16/10).
· L'Excel·lència, a partir del número d'octubre de la revista Valors(09/10).

Comentaris

Entrades populars