Relacionar-se: sense Tu no hi ha Jo


CLICA SOBRE LA IMATGE PER VEURE UN EXTRACTE DE L'ENTREVISTA


Les relacions en la vida d’una persona són molt importants. Cada individu, més allà del seu caràcter, més o menys sociable o extravertit, estableix al llarg de la seva vida desenes de relacions amb persones molt diferents i de tipus molt divers: familiars, amicals, professionals… La vida de l’home històricament es constitueix en comunitat i les relacions són inevitables. L’home és un ser social. Tant, que en aquest moment, no podem concebre el Jo sense el Tu.

A la revista Valors del mes de març analitzem tot això de la mà d'un personatge excepcional, el filòleg i teòric de la comunicació Sebastià Serrano, l'entrevista del qual titulem "Obrir-nos als altres és la millor inversió". En el número també hi participen el pedapsicogog, psicoanalista i teòleg Jaume Patuel, l'expert en comunicació Joan Ramon-Cortés i la psicòloga social i experta en TIC Dolors Reig. També fem referència a la plataforma Change.org, que ens parla de les noves formes de relacionar-nos, precisament.

Sobre el valor de Relacionar-se, a Valors a l'alça també vam dedicar-hi un programa, que va comptar amb la presència de la doctora en Filosofia Begoña Román, el responsable de Change.org Francisco Polo i el director de l'editorial Proteus Miquel Osset, que acaba d'editar Helena i l'amistat.

A banda, en aquest número de març us oferim també una entrevista a Jordi Pigem, filòsof i escriptor, que va publicar l’any passat i amb l’editorial Proteus l’assaig Heu dit austeritat?. Ara amplia aquell volum amb una nova obra titulada La nova realitat: de l’economicisme a la consciència quàntica, editat en català i castellà a Kairós.

Comentaris

Entrades populars