Al #BCNMediaLab, reiventant-nos tots plegats

Aquest vespre de dimarts he participat al Col·legi de Periodistes a la quarta sessió del cicle Experiences emmarcat dins el BCNmedialab, un col·lectiu impulsat per entusiastes com l’amiga Sílvia Cobo i que serveix per posar a la palestra les més variades reinvencions en l’àmbit periodístic. Una autèntica sorpresa el dia que la Sílvia em va dir d'anar-hi a presentar els projectes en què participo però, per què no dir-ho, un autèntic goig també, per a poder explicar no la meva experiència sinó les experiències dels col·lectius en què participo.

He volgut ser molt directe durant la meva intervenció –en la qual he barrejat els meus barrets Clack i Valors- i és per això que he apuntat estrictament quatre idees: el format mixt amb què avui en dia s’han de tirar endavant la producció de documentals televisius, posant l’exemple del 165 Regent Street i del Cançons a la vora del pop; en segon lloc la posada en marxa de El Públic com un espai per a fer possible a molt baix cost –i amb una dinàmica diferent- la generació de continguts; en tercera posició com una idea per deixar testimoni dels actes que gravàvem [El Desig Essencial] des de la revista Valors s’ha convertit en una línia de negoci per a Clack treballant per les editorials més importants del país [IsmaCook/Planeta]; i, finalment, com fer rendible una revista sobre ètica en català a partir d’un model de negoci multiplataforma [Valors.tv].

Ha estat fantàstic compartir taula amb la Mònica López de SapiensLAB, que acaba de posar en marxa una empresa de comunicació científica amb projectes que van des de revistes i webs a la ràdio i al vídeo, i amb la Patrícia Fernández de Lis, bregada amb mil batalles a El País, a Público i ara al capdavant de Materia, diari digital de ciència, tecnologia i medi ambient. Admiració pura per a totes dues i moltes sensacions coincidents.

A mi m'han presentat així: "Fundador de Clack.cat. En Joan és un emprenedor nat, amb una gran diversitat de projectes en diferents àmbits del periodisme i la comunicació. A més de codirector de la revista Valors, que ha arribat als 100 números aquest any, també es fundador de la productora Clack i de l'espai cultural El Públic". Una certa vergonya, vaja. Crec, però, pels tuits que s'han anat fent, que ha resultat almenys distret pels assistents, tot el que he intentat explicar. 

Comentaris

Entrades populars