Valors Desembre: La confiança, ara més que mai*

En una reunió de principi de curs, parlàvem de la necessitat de dedicar un número al valor de la confiança. Mesos més tard, els diferents escàndols que rodegen Catalunya les darreres setmanes -Cas Pretoria, Millet...- ens han obligat gairebé a concretar aquella idea i dedicar el número de desembre a aquest valor. Les reflexions de Carlos Pereda -en el sentit que la desconfiança ha de servir en tot cas per generar confiança-, els articles de Ramon Radó, Jordi López Camps [aquí], Josep Masó, Manuel Castellet i un reportatge sobre la banca ètica i la confiança en els bancs conformen un monogràfic que hem treballat amb molt interès (també la peça de cinema que cada mes ens porta Judith Vives, llegiu aquí). Destaca, també en aquest número i ja fora del monogràfic, la interessantíssima entrevista que Toni Rodon du a terme al politòleg José Ramón Montero, reflexionant sobre les relacions entre ciutadans i política [llegiu-la aquí].

Aquest mes de desembre, per a Valors, significa una altra convocatòria, pocs dies després d’haver presentat Política i valors. Com restaurar la grandesa de la política? [veure vídeo resum] de Daniel Ortiz: el 24 de desembre serà la desena vegada que ens aplegarem a la plaça Santa Anna de Mataró per celebrar els Deu minuts de silenci per escoltar el Nadal, una activitat que convida a reflexionar enmig del brogit nadalenc. Amb motiu dels deu anys de vida de la iniciativa, amb els bons amics de Justícia i Pau i l’Acció Catòlica Obrera, convoquem un acte que protagonitzarà no el silenci sinó un diàleg que duran a terme Josep Maria Esquirol i Gregorio Luri. Serà dimecres dia 16, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes de Caixa Laietana de Mataró. Us hi esperem! [confirma la teva presència al grup de Facebook de Valors aquí].

ALTRES CONTINGUTS D'INTERÈS DEL NÚMERO
· José Ramon Montero, politòleg: "Els ciutadans han de premiar els polítics bons i castigar els dolents". Toni Rodon.
· "La revolució… del dia a dia", de Joan Salicrú.
· “El despreniment”, de Mar Galceran.
· "18:53", de Ramon Radó [Bloc].
· “El meu gran aprenentatge ha estat que un només té el que dóna”, de Miguel Guillén.
· "Reptes europeus”, de Francesc Amat [Bloc].
· “I a la Tia Pepa li’n darem un tall”, de Joan Safont [Bloc].
· “L’illot de Romania al costat de l’oceà eslau”, de Joaquim Amargant [Bloc].
· “Nou”, de Ramon Bassas [Bloc].
· “Scivee: donant més visibilitat a la ciència”, de Marc de San Pedro [Bloc].
· “El clam contra la barbàrie”. Ressenya de Joan Safont sobre el llibre Els grans cementiris sota la lluna, de George Bernanos.
· El conte: “La fontana d’or”, de Jordi Lopesino. Dibuix de Javier García [Bloc].

Comentaris

Entrades populars