Babou Cham i 'El carrer de casa'

"Babou Cham! Qui t'ha vist i qui et veu!". Riu. Té gràcia trobar-se amb algú que ara s'ha convertit en relativament famós a casa nostra per ser el primer Manelic negre en una Terra Baixa postmoderna quan tu has viscut de primera mà les seves primeres passes com a actor. M'ho recordava ell mateix: la seva primera intervenció pública va ser a El Carrer de Casa, la sèrie que vam tirar endavant el 2001-2002 amb l'Eloi Aymerich com a Clack Produccions [Notícia del diari El Mundo]. Una sèrie que es va estrenar l'abril de 2002 i que es va pdoer veure també a Osona TV [Notícia a PortalMataro.com i Notícia a Vilaweb.cat], a Gavà TV, a Girona TV [Notícia a LaMalla.cat].

En aquella època en Babou treballava en un projecte d'educació i integració per a nens de pares immigrants de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat. A El carrer de casa en Babou representava el paper d'un immigrant que s'enamorava d'una noia catalana, la qual quedava embarassada. El seu posat de bon jan facilitava que les escenes que s'havien de repetir 25 vegades no acabessin amb un disgust entre tot l'equip tècnic. Just després d'intervenir en aquesta sèrie de televisió, el 2002, és quan la seva carrera es va enlairar. Ara s'ha convertit en un actor conegut a Catalunya, tan pel Manelic com per la seva aparició a Ventdelplà.

Entre les mils de coses positives d'aquell projecte fet a mitges amb l'Eloi Aymerich, dirigit per l'Elisa Rebull i amb un centenar de persones al darrera (quina música, la de Jaume Nebot, Neil Harbison i el desaparegut Ramon Salvia!), haver pogut donar les primeres oportunitats a actors de casa nostra és un gran goig. A banda de Babou Cham també hi ha el cas de Sara Espígul [web], que participa en un programa de tardes a La2. O d'Àlex Esteve, el qual apareixia amb Imma Llorens, i ha partipat en la reposició de El Mikado de Dagoll Dagom [notícia capgros.com]. I segur me'n deixo.

Em ve al cap tot això -quants records!- veient el Culebrón del barri que tiren endavant uns alumnes de l'IES Princep de Viana del barri de Sant Andreu de Barcelona. El llançament es farà per Internet. Nosaltres, des de la web elcarrerdecasa.com vam ser pioners en penjar resums de 3 minuts del capítol el dia abans de la transmissió en televisió. Ara la idea és estrenar-ho directament a Internet. Llavors no se li hauria acudit a ningú, francament. I m'hi fa pensar també l'anunci, revel·lat pel diari El Punt ["El serial que substituirà 'El cor de la ciutat', de TV3, transcorrerà a Mataró"] que una casa mataronina no marítima serà un dels escenaris de la nova telenovel·la de TV3, que se situarà a la comarca del Maresme. Mare de Déu!

Manu Chao aterra al Cruïlla de Cultures*


Ni els més veterans recordaven una nit tan intensa ni extraordinària en el Cruïlla de Cultures. Manu Chao i els seus músics de Radio Bemba van aixecar el festival el passat dissabte al recinte l'Arquera de Mataró fins a límits desconeguts de potència, dimensió i experiència. Un concert emblemàtic, un mite de la música mestissa mundial i deu mil persones van pintar un requadre que ha quedat marcat per sempre en la retina i les orelles de tots els que ho van viure. La nit -amb entrades exhaurides i que era l'únic concert que aquest estiu oferia Chao a l'estat espanyol- va anar acompanyada d'altres artistes, Safaa 3Arepeyes, D'Callaos i Lamatumbá, que van telonejar i cloure la nit. (...)

* Llegeix la resta al Diaridelamusica.com.

Comentaris

Entrades populars