Un autèntic plaer*

Portada d'aquest mes de la revista Valors. Foto: Sergio Ruiz.

Ara si que s’acaba el curs. I venen les vacances. El temps de descansar. El temps dels plaers, del gaudi, del dolce far niente. Un plaer que no sempre sabem viure amb naturalitat, tan obsessionats com estem per la feina, per les mil coses que omplen el nostre dia a dia. Això és el que ens ha empès, just abans de marxar de vacances, a dedicar el darrer monogràfic del curs al plaer, un àmbit que a més a més creiem molt poc reflexionat des d’una perspectiva ètica [editorial]. La transcripció de les consideracions que, en aquest sentit, va fer la religiosa benedictina Teresa Forcades en el Sopar Debat 2009 celebrat el 27 de maig al Casal de Sant Josep de Mataró és la peça principal d’aquest monogràfic [veure vídeo íntegre]. Un acte, per cert, organitzat per Cristianisme Segle XXI, Justícia i Pau del Maresme, Acció Catòlica Obrera, Grup Tercer Món Mataró i la pròpia revista Valors i que tancava una marató d’accions presencials de la nostra entitat, que van començar a l’abril amb un cicle dedicat a Pere Casaldàliga i van seguir el mes de maig amb la segona edició de la Jornada Valors i Compromís. El monogràfic sobre el plaer el completen una entrevista [llegir] al jesuïta Xavier Melloni -al qual la prestigiosa editorial Fragmenta acaba de publicar ‘El Desig essencial’- i articles de Miquel Ruaix [llegir article], Natàlia Pla [llegir article] i Francesc Ponsa [veure bloc]. Tanquem la paradeta, doncs, fins al setembre. Ha estat un autèntic plaer compartir el curs amb vosaltres.

* Introducció del número de Valors sobre el plaer (Juliol 2009).

ALTRES CONTINGUTS DEL NÚMERO

· Toni Cruanyes: “El periodisme no pot anar regalant olles per augmentar el número de lectors” . Llegir entrevista clicant aquí.
· "Cultura Blackberry", de Joan Salicrú. Llegir clicant aquí.
· "Quasi un conte de fades", de Ramon Radó. Llegir clicant aquí.
· “Evolució per cooperació”, de Gemma Figueras. Llegir clicant aquí.
· "Acompanyar-te, mort, a Àfrica", de Francesc Grané. Llegir clicant aquí.
· "La mirada crítica de Luis de Sebastián", de Francesc Amat. Llegir clicant aquí.
· “Els mons a Venècia”, de Ramon Bassas. Llegeix clicant aquí.
· “Netvibes, l’escriptori a mida de l’usuari”. Article Marc de San Pedro. Llegeix clicant aquí.
· “La viriginal Sardenya”. Article de Joaquim Amargant. Llegeix clicant aquí (Nou bloc amb les col·laboracions de viatge de Valors).

Comentaris

Entrades populars