Valors.org: com va sorgir el Diccionari de Valors

Recordo perfectament com va anar el procés de conceptualització de la nova web [aquí], que vam estrenar dissabte passat a la V Jornada Valors i Compromís, la qual versava sobre la Responsabilitat [notícia a m1tv, s'hi veu en Manuel Cuyàs i un servidor ensenyant la web]. Estàvem a can Cuyàs, allà sota els plàtans de la Rambla de Mataró, un vespre de setembre, donant voltes i voltes a la trencadora idea proposada per en Manuel per a la portada de la revista; aquesta lletra majúscula que n'ocupa el gruix amb la voluntat de deixar clar a quin valor es dedica la publicació aquell mes.

Discutíem, a preguntes del fotògraf Sergio Ruiz, sobre la gratuïtat de posar una lletra a la portada, que no semblés una opció épatant i prou, és a dir, per a què podia servir posar aquestes lletres a la portada. En Manuel, la Maria Coll i jo dèiem: "home, la gent podria col·leccionar no els números en funció de la seva data de publicació sinó de les lletres, i tenir així agrupats els valors de la A, de la B, de la C... com si fos un diccionari". Llavors, a algun dels tres, se'ns va acudir: "Home, en paper serà difícil perquè, per tal que la idea pogués reeixir, almenys hauríem de fer 50 números més on sí que ja hi hauria la portada però en canvi... podríem fer-ho així a la web". Recordo, això sí, en Manuel dient: "si, si, és clar -amb aquell to d'absoluta emoció que usa quan ho està, d'emocionat-. Llavors aniràs a la C i et trobaràs tot els valors tractats a la revista que comencin per la C. És fantàstic. Fem-ho. Bien!". I la Maria o jo vam afegir: "I com que no només fem revistes sinó que també fem ràdio, televisió, actes... podria ser la forma de què hi hagués recollit tota l'activitat feta des de l'Associació Cultural editora de la revista, no només de la publicació en sí. Així va sortir la idea del tret distintiu de la nova web, el Diccionari de valors. Així, sovint, es com neixen les millors idees. Treballant.

Van haver de passar uns mesos abans no vam trobar el finançament per a fer-ho possible i després uns quants mesos més fins que la web ha sortit a la llum. La veritat és que la feina que han fet en Manuel Cuyàs i el seu soci Dani Paladini és excepcional; tot molt pensat, tot ordenat, tot endreçat. I que ara fa molta patxoca poder mostrar la web i fer que actuï de veritable plataforma de difusió del projecte.

Animeu-vos a tastar-la i critiqueu-la. I, si així us sembla, gaudiu-ne. Nosaltres ens ho hem passat molt bé imaginant-la i, ara que ja la tenim aquí, ens en sentim molt contents. Si, de passada, ens ajudeu a difondre-la... us ho agrairem de tot cor.

Comentaris

Entrades populars