FEM: una mica de rauxa contra la crisi*

El món és –i serà, cada cop més- dels que estan disposats a lluitar pels seus somnis, les seves il•lusions, els seus projectes... contra vent i marea. Contra aquesta crisi i la que vindrà després. Sorprèn molt, i molt positivament, que, enmig del terrabastall en què ens trobem, un grup de joves entusiastes d’Arenys de Mar anunciï l’aparició del nou Festival d’Estiu del Maresme (FEM, www.femfestival.com), que se celebrarà als jardins Xifré d’aquesta població el 13 i 14 de juliol.

L’Associació Fem Ateneu, després de passar-se hivern i primavera organitzant concerts de gran nivell, ha decidit desafiar el destí i, juntament amb l’Ateneu Arenyenc, Nautilus Recordings, Gat Records i el suport de l'Ajuntament de la població i Vilaweb, impulsar aquest nou certamen que té pressupost mínim però cartell de màxims: La Banda Municipal del Polo Norte, IX!, Inspira, Raydibaum, Espaldamaceta, Esperit!, Joan Colomo, Els Surfing Sirles, Amics del Bosc... un seguit de noms que, pels que coneixen el que es mou i es cou a la música del país, són d’una qualitat més que notòria. El FEM afirma en la seva proclama inicial que vol convertir-se en el festival de referència de música del país –de moment a la comarca del Maresme-.

Alguns diuen que, per lluitar contra la crisi, necessitem seny i més seny. I prudència, modèstia. Segur que si. Però a vegades, el que falta també, penso, és una bona dosi de rauxa.

* Article publicat avui a El Punt Avui.

Comentaris

Entrades populars