Si és Sant Joan... Revetlla Popular a Can Xammar!

Un moment de la roda de premsa que vam fer ahir a El Públic per presentar la Revetlla de Sant Joan. Eloi Aymerich flanquejat per Pol Ducable, membre de Els Laietans, i Miquel Nevado, de la companyia de titelles Ne me títere pas amb qui Els Laietans han gravat el seu primer videoclip. Foto: EP  

El dia que vam obrir El Públic [web], el 30 de setembre passat, ja vam dir que el nostre era un espai físic, sí, però que el projecte que volíem compartir amb tots plegats pretenia també impregnar les parets de tot Can Xammar, la zona històrica que ens acull. En aquest sentit, Sant Joan és el moment idoni per començar a tastar que El Públic és també un espai mental, una manera de viure les coses, junts, fora el carrer, vivint la festa. No podíem fallar a la cita mediterrània per excel·lència: la Revetlla de Sant Joan.

Els prolengòmens de la Revetlla començaran cap a 2/4 de 8 del vespre, amb el pas de la Flama del Canigó –que haurà arribat poc abans als nostres veïns del carrer Sant Joan– per casa nostra. Amb el foc al cos, ens preparem per una nit de festa grossa. A 1/4 de 12, hi haurà projecció del videoclip El so d'una gralla de Els Laietans, formació de folk que, seguidament, faran una cercavila des de la porta de El Públic i per tota la plaça de can Xammar, on començaran el primer concert de la nit. Després la formació rumbera Dabucabuc i el DJ Kitsch, amb música dels 80. I mentrestant, el grup de batucada Luta Sem Pausa.

En el transcurs de la presentació, dilluns dia 18, Eloi Aymerich, membre de El Públic, ha assegurat que aquesta és una revetlla popular des de la iniciativa privada, en sintonia amb la vocació amb què va obrir l'espai el passat 30 de setembre, i que vol servir també per reivindicar i donatr vida a la zona de can Xammar. Respecte la Revetlla de Sant Joan, ha recordat la feina feta en aquest sentit per l'extint festival Mataró, Cruïlla de Cultures, impulsat des de la cooperativa Visual Sonora amb el suport de l'Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya, que començava des de fa dos anys amb una Revetlla Popular a la platja, omplint un tradicional buit en aquest sentit.

La Revetlla compta amb el suport de diversos actors de la zona, entre els quals El Tot Mataró, Can Barbena, Fabrés So i Llum, Finques Bonamusa i Assegurances Feliu. L'activitat compta amb el suport de la Casa de la Música i Moritz.

Vinga, va, doncs, no ens falleu. Us esperem a tots!

Comentaris

Els Laietans ha dit…
"Miquel Nevado" de la cia. Ne me títere pas

Entrades populars