Primer Kfe Innovación de Mataró: com viure junts

Un dia de fa mesos em va venir a veure la Montse Paradeda, exprofessora meva d'alemany al GEM la qual, junt amb la Mònica Castanyer, que no va ser professora meva però a qui conec força sobretot degut als seus germans, em van proposar fer que El Públic acollís una sessió d'una tertúlia global via Twitter que s'organitza en dies concrets. Es titula Kfé Innovación, seguint l'estètica Twitter. És un format de trobada que recupera el concepte de tertúlia, en el qual 20 persones seuen amb un cafè per a parlar de temes de ciutadania. Amb convocatòries concretes, qualsevol persona pot organitzar un kfé a la seva localitat, de manera que les diverses seus es connectin mitjançant xarxes socials en la data i hora establertes. Kfé Innovación fonamenta les tertulies en tres aspectes: diàleg, acció i cooperació. D'aquesta manera els participants recullen, debaten i reflexionen les propostes de totes les seus.

A la convocatòria Kfe03 del Kfe hi va haver quatre ciutats espanyoles connectades simultàniament -Sevilla, Lleida, Getxo i Barcelona-. A la convocatòria Kfe04, el passat 7 de juny, s'hi van registrar fins a 46 seus (Sevilla (2 seus), Bilbao, Huelva, Getxo, Barcelona (2 seus), La Pobleta de Bellveí, Torreón, Washington D.C., Tenerife, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid (2 seus), Tarragona, Salamanca, Valencia, Granada, Buenos Aires, Alicante, Bogotá, Fuengirola, Abla, Donosti, Quito, Pamplona, Huétor Vega, La Algaba, Almería, Lleida, Huachinango, Alcoy, Algeciras, Zaragoza, Motril, Oberá, Santiago de Compostela, Ceuta, Logroño, Calella, Oviedo, Monterrey, Arroyomolinos, Vilanova i la Geltrú i Beceite. De moment, a la trobada programa per aquest divendres dias 15, hi participaran Montevideo, Alcoi, Sant Feliu de Llobregat, Salamanca, Sevilla, Monterrey, Fuengirola, Quito, Mataró, Derio, Estrasburgo, Madrid, Manlleu... no ho trobeu fascinant?

Cada seu escull el seu tema i a la primera trobada mataronina volem parlar de com vivim junts als pobles i ciutats on tenim fixada la nostra residència. I, òbviament, sobre com podem millorar aquesta manera de viure. Hem pensat de tocar alguns d'aquests temes: les relacions entre individus, que han d'estar basades en la igualtat; les solucions als conflictes que sorgeixen en el marc de la convivència; com podem aprendre els uns dels altres en el dia a dia; iniciatives de cooperació i voluntariat que ja existeixen a la ciutat; com podem usar les noves tecnologies per col·laborar tots plegats en la millora de l'espai públic -exemple: el Calellòmetre; camins escolars; com els ciutadans poden participar de la política local, la irrupció de moviments com els Indignats i la seva traducció local... Consulta la web [aquí], el seu Facebook [aquí] i Twitter [aquí] per més informació

Així, el primer #kfe06mataro, amb @montsepa @monprojects i @joansalicru, serà a @elpublic aquest divendres a partir de les 5. Tots els qui hi vulgueu participar, us heu d'inscriure clicant aquí.

Comentaris

Entrades populars