Aquest abril, #elpublicdansa


El Públic segueix donant-nos alegries. Avui dimarts, tornant de vacances de Setmana Santa i amb la primeravera ja flairant-se a totes les cantonades, hem presentat un minicicle de dansa titulat #elpublicdansa que farem el diumenge 7, dijous 11 i diumenge 14. Seran tres tres tastets a càrrec de les companyies emergents locals Insomnes, eN movimeNt i 3 cossos, tres joves grups de la ciutat.

En començar el curs, al setembre, durant la roda de premsa de presentació de la programació, ja vam insinuar que ens venia de gust provar aquesta disciplina al nostre espai, però no dalt de l'escenari sinó directament en tota la superfície del bar. Ens agrada experimentar amb El Públic. I ens agrada complir amb el que diem.

El minicicle, comissariat per l'Eloi Aymerich, vol donar una oportunitat a companyies joves de la ciutat per exhibir el seu art. Durant la presentació del cicle, l'Eloi ha emmarcat la proposta de dansa dins la voluntat de posar en valor el talent dels artistes locals: “Creiem que cal donar veu als artistes locals. Sense ells, la ciutat perd capitalitat econòmica i cultural. La seva il·lusió és imprescindible i necessària”.

La primera companyia a actuar, diumenge dia 7, serà INsomnes presentant-nos Els dies del'erm, basada en textos de Salvador Espriu, i amb coreografia i interpretació de Carla Pérez i Bàrbara Martín i música de l’arenyenc Dídac Rocher. El dijous dia 11 serà el torn de la companyia eN movimeNt i el seu espectacle Oxigen, amb coreografia de Cristina Castellà, Esther Ariño, Alba Carbonell i Carla Arís i compta amb la música en viu de Georgina Blanch, Miquel Biarnés i Ruben Bes. Finalment, el diumenge dia 14, la companyia 3 cossos presenta endistancia, que clourà el cicle. En aquest cas la coreografia i interpretació són de Marta Moran i la música de Sarah Claman i Pau Sola. Cadascun dels espectacles durarà entre 15 i 20 minuts i costarà 3 euros.

Aquest cicle és també important perquè, formalment, per primera vegada, col·laborem amb l’Ajuntament de Mataró, en aquest cas la direcció de Cultura, en l'organització d'un cicle cultural. La col·laboració, en aquesta ocasió, es concreta en la difusió de les activitats del cicle de El Públic en el marc de la programació Abril en Dansa que fa la principal institució pública de la ciutat. Esperem que les col·laboracions vagin en augment especialment de cara a la revetlla de Sant Joan.

“Hi va haver un moment en què la cultura de la ciutat es programava gairebé exclusivament des de les institucions i ho hem de revertir”, ha apuntat en aquest sentit la Tere Almar, tècnica d'arts escèniques de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament. En això, precisament, estem. “Des d'El Públic creiem que cal, ara més que mai, impulsar conjuntament amb l'administració pública més important de Mataró activitats culturals que apostin pels artistes locals i les particularitats com a maresmencs i mediterranis”, ha apuntat l'Eloi Aymerich en relació a això. De moment, aquest abril, #elpublicdansa, ja ho sabeu.

Comentaris

Entrades populars