La Cultura, molt més enllà dels tòpics

Vicenç Villatoro, Marta Salicrú i Bernat Dedéu, al final de la tertúlia.


El Valors a l'Alça d'aquesta setmana s'ha dedicat a la Cultura, un concepte del qual sovint tenim una mirada molt fragmentada. Cultura no són només llibres, exposicions o cinema... qualsevol manifestació humana passa a ser cultura, encara que no tota la cultura, per tant, pot ser valorada de la mateixa manera. De tot això parlem amb el músic i filòsof Bernat Dedéu, la periodista cultural Marta Salicrú i el director de l'Institut Ramon Llull Vicenç Villatoro.

Recordo que l'entrevista que vam fer fa ara tres anys a l'escriptor Josep Maria Espinàs, per un número de la revista dedicat a aquest mateix valor, anava en aquesta línia: "En el fons, tot és cultura", va dir. Doncs una mica a partir d'aquets plantejament, els tres tertulians analitzen també els límits de l'afirmació i debaten a l'entorn de polèmiques més actuals com l'augment de l'IVA al 21 per cent.

La proposta d'aquesta setmana és anar a veure una obra teatral d'aquelles amb molt de fons: El principi d'Arquimedes, estrenada dijous passat al Poliorama de Barcelona. Per això parlem amb l'actor Santi Ricart. I a la part final de l'espai, com sempre, els nostres companys de Vivim del Cuentu ens expliquen una narració al voltant del concepte.

Comentaris

Entrades populars