José Luis Inciarte, un dels supervivents de la Tragèdia dels Andes, a 'Valors'















El número d'abril inclou de la revista Valors 
una entrevista a José Luis Inciarte, un dels supervivents de l'anomenada Tragèdia dels Andes, el 1972, entrevistat a Montevideo, a l'Uruguai, per Joaquim Amargant. En ell parla del risc, de fins a quin punt val la pena arriscar, i també apunta que una de les claus per sortir d'aquell embolic va ser precisament la manca d'experiència; en aquella circumstància, intuir masses possibilitats sobre cap a on podia derivar la cosa hauria estat contraproduent, apunta Inciarte.

No és la primera vegada que parlem d'aquest tema a la revista; aquesta espectacular, trista i segons com angoixant història és també un al·legat a favor dels valors de superació, de companyerisme, de retrobar-se a un mateix... tot un compendi. La meva germana Maria Salicrú-Maltas va entrevistar ara fa vuit anys a Roberto Canessa i al propi Inciarte, en un número que titulàvem "Sobreviure". A la imatge que acompanya aquestes línies, el propi Inciarte ensenya a càmera un exemplar de la revista junt amb la portada del llibre La sociedad de la nieve, editat ara fa un parell d'anys per acabar d'explicar tot allò que no s'havia explicat amb el mític Viven de Piers Paul Read.   

És una autèntica passada, com podeu imaginar, poder tenir col·laboradors que es planten davant de personatges així per a entrevistar-los i que ells accedeixin a aparèixer en una revista humil com la nostra.

Comentaris

Entrades populars