Revista, tele, ràdio, actes... i ara un llibre "Ètica i èxit: converses amb valors"

En l’actual escenari de crisi de valors es podria donar per bona la tesi que l’èxit s’aconsegueix obviant les actituds ètiques, quan no contradient-les. Aquesta, però, és una premissa que no es pot generalitzar i que, en alguns casos, pot ser totalment errònia: allò que permet aconseguir les fites marcades és actuar amb unes determinades actituds ètiques. Intentem transmetre que es pot triomfar d’una altra manera, precisament, a partir d’una certa rectitud personal, d’una ètica personal, que genera confiança en l’entorn de cadascú i fa possible assolir les fites que cadascú es posa.

Per parlar de tot això, des de Valors llancem juntament amb editorial Proteus aquest Sant Jordi el llibre Èxit i ètica. Converses amb valors, on es reflexiona sobre els valors que s’amaguen darrera la trajectòria de persones de prestigi. El volum pretén, en sumar, posar de manifest que l’èxit i l’ètica és un binomi possible. És el nostre primer llibre publicat com a valors i per tant un format més del nostre projecte, que ha tocat el paper, la web, la ràdio, la televisió, les xarxes socials i els actes presencials. Per nosaltres, doncs, és tota una novetat.

El llibre, amb pròleg de la catedràtica d’Ètica Victòria Camps, entrevistes de Maria Coll i fotografies de Sergio Ruiz, recull el testimoni de 10 personatges de rellevància que conversen sobre els valors de la societat actual i sobre les actituds ètiques que els han acompanyat en les seves trajectòries d’èxit: l'exdirector general de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza, la model Judit Mascó, el periodista Iñaki Gabilondo, la il·lustradora Roser Capdevila, l’escriptora Ana María Matute, l’empresari Pau García-Milà, el cuiner Joan Roca, el publicitari Lluís Bassat, l’il·lustrador Andrés Rábago (“El Roto”) i la nedadora Teresa Perales.

És un llibre especial per diversos motius. En primer lloc perquè serveix per festejar l'arribada al número 100 de Valors, que no és poca cosa; gairebé nou anys de feina. En segon lloc perquè s'ha editat juntament amb l'editorial Proteus, seguint la línia de col·laboració establerta des de fa més d'un any: aquest és el nostre primer fill conjunt. I en tercer lloc, lligant amb això darrer, perquè si el llibre l'han parit Valors i Proteus, ens agrada molt recordar que ha tingut 140 llevadors i llevadores que l'han fet possible: els micromecenes de tot Catalunya que hi han aportat 20, 40, 60 o 100 euros a través de la plataforma Verkami.

El volum el presentarem el dia 18, dijous, a 2/4 de 8 del vespre a l'edifici de Mar de l'escola Pia Santa Anna de Mataró, que una vegada més ens brinda el seu suport cedint-nos l'espai. Ens acompanyaran en Lluís Bassat, publicista, i la Roser Capdevila, dibuixant; dos dels entrevistats del llibre.

Comentaris

Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Entrades populars