'Alternativas Económicas', el millor periodisme francès ara des de Barcelona



Em fa molta il·lusió que, enmig del temporal en què vivim instal·lats -i no parlo del fred i el vent que també m'han deixat KO a mi-, un grup de periodistes valents capitanejats per Andreu Missé i Pere Rusiñol s'hagin decidit a enfrontar-se a la realitat i tirar endavant una publicació potent com Alternativas Económicas. Una revista mensual que sortirà al mes de febrer i que, al revés de totes les publicacions de negocis presents al quiosc espanyol, ens haurà de permetre entendre l'economia, entendre els moviments que es produeixen entre empreses, consumidors i agents institucionals per poder-nos situar davant tot plegat amb una mirada crítica; rigor i divulgació.

Es tracta de la versió espanyola d'una revista francesa que porta per títol Alternatives Economiques i que és molt francesa, en el millor sentit; quan vaig a França i repasso les llibreries o quioscos no deixa de sorprendre'm la quantitat de revistes setmanals o mensuals amb to humanista, amb voluntat de reflexió que s'hi poden veure amb un simple cop d'ull. Són publicacions que han estat i són un referent per mi i de les que trobo moltes idees a explorar des del nostre punt de vista -Valors, a la qual ara arribem al 100, m'atreveixo que, entre moltes altres coses, és una barreja de revistes catòliques i generals franceses que vaig explorar fa més de deu anys-.

En fi, amics d'Alternativas Económicas; felicitats per fer el que tothom diu que no s'ha de fer, que és llançar-se a la piscina i convertir-se en els propis empresaris que tiren endavant un projecte molt engrescador. Us esperem ben aviat! Si us hi voleu subscriure, cliqueu aquí.

Comentaris

Entrades populars