La tercera gran transformació de L'Hospitalet*
Un moment de la conferència de l'alcaldessa Núria Marín, aquest dijous a l'auditori de la Ciutat de la Justícia de L'Hospitalet. Foto: Cristina Diestro/Ajuntament de L'Hospitalet
Aquest dijous a la nit va passar un fet rellevant en l'àmbit municipal català. Una ciutat com L'Hospitalet, històricament acomplexada per la seva extrema proximitat a Barcelona i també tradicionalment menystinguda per la seva condició de segona ciutat del país, va congregar personalitats del municipi, de l'àrea metropolitana i de Catalunya i va proclamar amb veu forta: volem sumar. Volem comptar. Volem exercir la nostra particularitat com un actiu i ser un motor econòmic per al país. Els complexos, els dubtes i els recels són cosa del passat. Un moment de la intervenció de Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, a l'auditori de la Ciutat de la Justícia, aquest dijous.
La protagonista, l'alcaldessa socialista de L'Hospitalet Núria Marín, davant més de 500 persones que van omplir a vessar l'auditori de la Ciutat de la Justícia i dins de la primera experiència de conferència d'inici d'any que protagonitza, va emergir com un personatge polític de primer nivell que és capaç d'assajar conceptes com el model Hospitalet -competitivitat més cohesió- o imaginar l'encaix de la ciutat a Barcelona igual que Brooklyn ho és de la gran Nova York, en el que ella va anomenar la tercera gran transformació de la ciutat des de la restauració de la democràcia.
L'àmbit de la salut, la creativitat i la cultura, l'esport, el turisme i el comerç i l'economia verda, juntament amb el concepte de les ciutats intel·ligents, són les peces que han d'ajudar a construir aquest Hospitalet del 2025.
“Volem sumar i multiplicar. És el moment de completar-nos, no de competir amb ningú. Si a Barcelona li va bé, a L'Hospitalet li anirà bé, i si a L'Hospitalet li va bé, a Barcelona també”, va proclamar en el que va ser sens dubte la seva posada de llarg, en què van assistir molts alcaldes metropolitans --tots ells socialistes--, com Núria Parlon de Santa Coloma, Carles Ruiz de Viladecans o Joaquim Balsera, de Gavà.
Per a això va demanar la complicitat dels presents, tant de la gent de l'Hospitalet com del conjunt del país. Per sentir-la, hi havia els artistes oriünds Amparo Moreno i Dani Flaco, però també Miquel Valls, de la Cambra de Comerç, o Salvador Alemany, responsable del CAREC de la Generalitat.
Un format innovador, amb conferència inicial i després entrevista més assossegada conduïda pel periodista Manuel Campo Vidal, que de jove va estudiar al municipi, va ajudar a imaginar el que pugui donar de si un Hospitalet que no té por de ningú --tampoc d'ella mateixa-- però que vol participar com un actor de primer nivell en la construcció de la Gran Barcelona que fins fa poc temps les disputes polítiques feien impensable.
* Article publicat a l'edició local de L'Hospitalet de la web de El Periódico de Catalunya.
Comentaris