Un Pla de Valors per Mataró



Aquest vespre, en categoria de codirector de la revista Valors, he intervingut en una edició del programa Pantalla Oberta de m1tv, la televisió local de Mataró i el Maresme, que el seu responsable, el periodista mataroní Pep Andreu, ha tingut la delicadesa d'organitzar amb motiu dels cent primers números de la revista. L'ajuda dels mitjans de la ciutat, companys tots ells d'aventures diverses, és realment d'agrair.

Hi he defensat una tesi que fa dies que em voltava pel cap: Mataró ha de fer un exercici difícil i complicat identificant les seves fortaleses i debilitats, en la línia del que proposa el Pla Nacional de Valors promogut per la Generalitat a nivell de país o del Pla Valors seguit per l'Iluro Hoquei Club a Mataró -el seu president, Oriol Cortada, era un dels presents a la tertúlia-. Ho ha de fer perquè l'absència de reflexió sobre el que tenim i el que no tenim ha fet que les bases productives de la ciutat siguin tan febles.

Mataró viu bàsicament dels serveis i, en canvi, té molt poca indústria. I contra el que s'havia pensat els darrers anys, per poder pintar alguna cosa en el concert de les ciutats importants del nostre país, dins dels sectors econòmics també hi ha d'haver indústria; indústria del coneixement però indústria de coses que es puguin tocar, que diu el president Pujol amb raó.

Per reflexionar sobre el futur econòmic de la ciutat, és a dir, sobre com ens hem de guanyar les garrofes crec que seria molt útil que la ciutat -institucions, empreses, entitats i ciutadans en general- fessin aquest treballa d'instrospecció i, en base a les conclusions, es posessin a treballar juntes. És l'oferiment que fem a la ciutat amb motiu del número 100 de la revista Valors: fem-los servir, els valors, per interrogar-nos sobre què som i què volem ser quan siguem grans.

· Més reaccions de l'acte del #valors100: notícia a m1tv, la televisió local de Mataró i el Maresme, notícia a Mataró Ràdio i notícia al diari digital capgros.com.

Comentaris

Entrades populars