L'Austeritat, el valor de moda a Europa, al 'Valors a l'alça'





 L'Austeritat. Un cas curiós. Fa mesos que aquest valor, aquest concepte, deu ser dels més repetits en boca de polítics europeus, mitjans de comunicació i ciutadania en general. No hi ha cap altre valor que mereixi tanta atenció com l'Austeritat. I en canvi, nosaltres, des de Valors, no havíem pensat a fer-li atenció -en una altra ocasió vam parlar de la Sobrietat, que s'hi aproxima però no és el mateix-. En "casa del herrero, cuchillo de palo", vaja; tot el dia buscant els valors de fons que hi ha en les temàtiques que sorgeixen en el dia a dia i quan tenim un valor, formulat de forma totalment explícita, davant nostra, resulta que no en fem cas.


Per a posar-hi remei, el número de febrer de la revista anirà sobre aquest valor, amb una entrevista que dimecres vaig tenir el plaer d'anar a fer al catedràtic Guillem López Casasnovas, i l'edició d'ahir dissabte del programa de ràdio, Valors a l'alça, que fem a La Xarxa també va tractar d'aquesta qüestió. Ho vam fer amb tres persones de molt relleu, cosa que ens enorgulleix. En primer lloc, el director de la nova revista Alternativas Económicas, Andreu Missé, que havia estat subdirector de El País i corresponsal per aquest diari a Brusel·les. Seguidament Ferran Tarradellas, nou responsable de la Comissió Europea a Barcelona -fa més d'un any, en Ramon Radó va entrevistar per a la revista el seu antecessor, Manuel Camós-. I finalment, Antoni Granell, enginyer i especialista en innovació econòmica.

Us recomano molt especialment aquesta tertúlia, on es va complir el tòpic de què el temps es va esgotar molt abans que les idees en joc. Espero que us agradi. I endavant la reflexió sobre l'austeritat, que no és tan òbvia com sembla, a parer de Guillem López Casasnovas...

Comentaris

Entrades populars