Actes 2.0: ser-hi quan tu vulguis, no quan jo ho decideixi



Clica aquí per veure la interevenció de Lluís Duch i aquí per veure el de Margarita Rivière.

Aquest cap de setmana des de Valors hem acabat de penjar els vídeos corresponents a la jornada Valors i Compromís celebrada el passat dia 23 a la Sala Cabañes. La voluntat d'enregistrar i penjar les intervencions senceres, no pas un resum, obeeix a una concepció del que en podríem anomenar els Actes 2.0; una activitat a la qual l'espectador pot assistir després i tot de la seva finalització. La filosofia és ben senzilla, però entenem que suposa un canvi de paradigma pel que fa a l'organització d'actes públics: aquells que el puguin veure en directe, presencialment, fantàstic, però com que són una absoluta minoria... perquè no enregistrar-ne tot el contingut i penjar-lo a la xarxa de manera que la gent que no hagi pogut venir en directe hi pugui "ser", pugui "anar a l'acte" en el moment que vulgui, còmodament, des de casa?

Hem de deixar de mesurar l'èxit d'un acte en funció el nombre d'assistents; l'important és la repercussió que poden tenir aquells continguts a la xarxa dies, setmanes i mesos després. Perquè un acte no és una escenificació on quanta més gent millor sinó un seguit de paraules, frases... continguts, en argot comunicatiu, que intenten comunicar idees. I això és l'important: que aquests continguts tinguin el màxim ressò possible.

Tot això que apunto ens acosta molt a un esquema televisiu: si no et pots mirar les notícies a l'hora que les fans les mires a través de la pàgina web del canal que vulguis. I per tant hi ha el perill d'acabar organitzant actes només amb un format televisiu, on la presència dels assistents sigui per "omplir", per fer bonic. Doncs això tampoc: la gent que va a un acte ha de tenir algun privilegi afegit, el de poder participar del mateix. Que el llegir no ens faci perdre l'escriure: doncs que el pensar actes en format 2.0 no ens faci perdre el sentit comunitari que també té -i molt important- una trobada presencial.



Diaridelamusica.com: Sessió trifàsica de cançó íntima


La combinació dels integrants d'Anímic Ferran Palau i Louise Somsom i la cantant d'Oníric, Maria Rodés, van encetar aquest passat dissabte el segon Cicle Petitsons de Caldes d'Estrac. Va ser un recital de poc més d'una hora, acurat i trabat, sense fisures, pensadíssim i que va plantejar un joc a tres bandes. El públic, format per una cinquantena de persones, va gaudir d'aquest joc trifàsic i va descobrir uns músics que lideren les seves respectives bandes i que mica en mica estan obrint nous espais per la música feta a casa nostra a partir d'imaginació, surrealisme i molta sensibilitat. (...)

* Llegeix la resta a Diaridelamusica.com.

Comentaris

Entrades populars