Deu dies per la II Jornada Valors, "El nostre interior". Vindreu?

Ara fa un any celebràvem la I Jornada Valors i Compromís festejant els cinquanta números d'aquesta publicació, amb la presència de Toni Comín, Jordi Pujol, Begoña Román i Francesc Torralba [escoltar-ne el so i veure'n vídeo]. Ja llavors vam anunciar la voluntat de donar continuïtat a aquesta cita, generant un punt de trobada anual al voltant dels valors; un espai de debat que permetés fer en directe, per un dia, allò que calladament té lloc cada mes en aquestes pàgines. Ha passat un any i encarem ara la II Jornada, que tindrà lloc el 23 de maig a la Sala Cabañes de Mataró. Es titula El nostre interior i si l’any passat fèiem un anàlisi dels valors de la societat actual, aquest any ens endinsem ben endins nostre i ens preguntem qui som, conscients que els veritables canvis per a fer un món més just i més lliure sorgiran després que cadascú sigui capaç d’assumir-se a un mateix i, des d’aquest aprenentatge, projectar-se cap a l’exterior.

En aquest número els cinc ponents de la II Jornada ens avancen les conclusions que exposaran en veu el dia 23. Són Laia de Ahumada, escriptora i autora del llibre Monges; Lluís Duch, doctor en teologia i monjo de l'Abadia de Montserrat; Gregorio Luri, doctor en filosofia i autor del llibre L'escola contra el món; Antoni Puigverd, periodista i escriptor; i Margarita Rivière; periodista i assagista. En el monogràfic també hi trobem un article final de Jordi Cussó, capellà, economista i president de l’associació cultural Valors, l’entitat independent editora d’aquest mensual.

La II Jornada, però, no és la darrera cita del curs de Valors. Encara ens en queda una, el 26 de juny, al Casal de Sant Josep de Mataró. Es tracta de l’edició 2009 del tradicional Sopar Debat [veure notícia de 2007: Joaquim Cervera parla de la felicitat a Mataró] organitzat per diverses entitats mataronins cada primavera i que en aquesta ocasió versarà sobre el plaer, amb la monja benedictina Teresa Forcades com a ponent. La trobada la compartim amb els companys de l’Acció Catòlica Obrera, Cristianisme Segle XXI, Justícia i Pau del Maresme i Grup Tercer Món, amb qui fem sovint camí d’una forma conjunta. Us esperem a les dues cites!

· Veure vídeo de la II Jornada "El nostre interior" d'Eloi Aymerich, clicant aquí.

Comentaris

Entrades populars