Tots els viatges d'en Quim Amargant

Imatge del llac de Bled, a Eslovènia, que en Quim considera el paradís. Jo hi he anat, amb ell i sense, i he de dir que deu ser de les coses en què coincidim més en Quim i jo: Bled és magnífic.

La ciutat té herois anònims i un d'aquests és en Quim Amargant. És un dels grans amics del meu pare, amb qui es coneixen des de fa més de quaranta anys (si tingués en Quim aquí al costat ara em diria: "Fa exactament 43 anys i cinc dies, ho recordo perfectament") i han compartit milers d'hores sobretot al Casal de la parròquia de Sant Josep. En Quim és un home peculiar, que passa dels seixanta d'edat però manté un cos jove, un incansable treballador, durant dècades obrer a la fàbrica de Can Gassol de Mataró. La seva passió ha estat sempre el treball amb els joves i, com a extensió d'això, els viatges d'estiu. En Quim viatja per possibilitar que els joves visquin una experiència única, que els marcarà al vida. Des dels més grans -el periodista Joan Catà- als més jovenets -en Max Ros- passant per un servidor, tots els que han viscut aquesta experiència saben a què em refereixo: el compartir i allò col·lectiu com a base de tot. Desplaçar-se amb transport públic sempre, menjar més aviat poc i dormir on sigui, practicant l'anomenat turisme d'espardenya (en Quim és l'autèntic precursos al low cost, ningú us farà pressupostos de viatge més barats que ell).

En Quim és molt modest i no considera que res del que faci sigui gaire important i, per aquest motiu, tampoc ho ha posat per escrit. El cert és, però, que més de trenta anys de viatges amb joves han generat una quantitat d'històries, d'anècdotes, d'aprenentatges que un dia vam pensar, des de Valors, que seria interessant recollir. És una manera de tenir documentat tot això i alhora de recomanar rutes alternatives o una visió alternativa de les rutes tradicionals. Fa uns mesos des de Valors vam obrir el bloc 'Fem la Maleta' [aquí] per tenir a la xarxa les propostes de viatge d'en Quim. Ara he fet un pas més i hem recopilat totes les col·laboracions fetes per en Quim a la revista des de l'any 2005. Podeu recuperar cròniques interessantíssimes com la de l'antiga Iugoslàvia, el Romànic català o l'Argentina i l'Uruguai.

Comentaris

Joana ha dit…
En Quim és una de les persones més decents i desinteresades que conec.
Toni Rodon ha dit…
Bled és molt bonic! Però hi ha massa gent...

Entrades populars