Valors 65: La seguretat. Sentir-se segur és possible.

Cada cop viure és una aventura més segura, sense cap mena de dubte. La protecció que tenim a nivell mèdic, a nivell policial, a nivell educatiu... és cada cop més alta. I paradoxalment cada cop ens sentim més insegurs, segons mostren les darreres enquestes a Catalunya, no n’hi ha cap dubte. Per què? Com s’explica? Aquesta és la pregunta què ens hem plantejat aquest mes i per la qual hem demanat resposta a cinc persones: Jaume Curbet, J. Enric Armengou [aquí], Hèctor Mora [aquí], Josep Palacios i Salvador Torres. Les seves aportacions conformen el monogràfic d’un número que compta també amb una entrevista a Ignasi Carreras [llegeix-la o escolta-la], expresident d’Intermon Oxfam a Espanya, emesa setmanes enrere en el nostre espai setmanal a Ràdio Estel, Nits estel amb Valors, i que recuperem en versió escrita.

I com ja va esdevenint habitual en aquesta columna de presentació del número us anunciem un nou acte de cara al 2 de desembre, a la sala d’actes Caixa Laietana de Mataró. Conjuntament amb la Fundació Lluís Carulla presentarem el volum Política i Valors. Com recuperar la grandesa de la política?, obra de Daniel Ortiz i presentat aquesta setmana pel president Pujol [notícia a La Vanguardia]. És un orgull, com el mes passat fèiem amb l’editorial Fragmenta, poder organitzar activitat d’aquest tipus amb una entitat del prestigi de la Fundació. Un cop més dir-vos que us hi esperem. Si no hi podeu ser, tingueu present que l’enregistrament de l’acte estarà disponible a la nostra web www.valors.org.

ALTRES CONTINGUTS D'INTERÈS DEL NÚMERO
· Ignasi Carreras, descendent del promotor del primer tren de la península: "El lideratge social és sobretot un lideratge de servei". Toni Rodon.
· "Dir bon dia”, de Maria Coll. · “La sana distracció”, de Mar Galceran.
· “Deixar l’educació en mans dels mestres?”, de Francesc Grané.
· “Responsables i corresponsables”, de Jordi Cussó.
· " La dona de l'impermeable blanc", de Ramon Radó [Bloc].
· “El nostre menjador de casa conviu en sana harmonia entre una educació laica i una tradició catòlica”, de Miguel Guillén.
· "Informació, educació i noves tecnologies”, de Francesc Amat [Bloc].
· “Arroyo i la Bíblia”, de Ramon Bassas [Bloc].
· “Google Wave: onada o tsunami?”, de Marc de San Pedro [Bloc].
· “El viatge en el temps”, de Joan Safont [Bloc].
· “Del Tirol al Danubi”, de Joaquim Amargant [Bloc].
· El conte: “Quin camí?”, de Lourdes Gabarrón.

Ja has escoltat ‘Nits Estel amb Valors’?
Cada dilluns a les 10 de la nit a Ràdio Estel (106.6 FM o http://www.radioestel.com/)

Des del passat 21 de setembre el nou magazine nocturn de Ràdio Estel, Nits Estel [bloc], inclou un espai setmanal –cada dilluns a les deu de la nit- produït per la revista Valors i que condueix Eulàlia Tort. Podeu recuperar els continguts clicant aquí. Us recomanem la tertúlia sobre la paternitat responsable amb la presència de Lluís Sáez, Carlos Ramon i Jep Alcalde [escoltar aquí] i l’entrevista a Viqui Molins, religiosa que treballa al barri del Raval [aquí].

VOLS REBRE TOT EL NÚMERO EN PDF? Respon aquest email i demana’ns-ho.VOLS SUBSCRIURE’T A VALORS PER TAN SOLS 32 EUROS L’ANY? Clica aquí.

Comentaris

Entrades populars