Mataró mola si hi ha Nous Florida

El millor plat que vam tastar, divendres al vespre, al Nou Florida: patates, llagostins i trompetes de la mortal.

Quan en tenia menys de vint no m'interessava massa la gastronomia. Ni la de casa ni la de fora. Quan anava de viatge, per exemple, no era un aspecte al que prestés cap atenció. Entre els vint i els trenta aquest deu ser un dels canvis -positius!- que he fet: actualment tampoc diré que la gastronomia és un dels meus hobbies, però si que m'agrada cada cop més la cultura que s'amaga darrera el menjar, el perquè de cada plat, l'origen de cada ingredient... tot això i òbviament les ofertes de restauració. Em diverteix, de tant en tant i si l'economia ho permet, descobrir restaurants i restaurantets, tan aquí com a fora. Cada cop més, de fet.

Un d'aquests dia de Setmana Santa, vam anar a fer una d'aquestes coses que cada cop em fan gaudir més: descobrir un espai nou de restauració. Es diu Nou Florida, està al carrer Floridablanca, 85, a tocar del carrer Herrera, a la zona de l'Havana-Escorxador, i el seu promotor i cuiner és en Pau Andrés, a qui ja coneixem d'altres aventures culinàries a la ciutat. D'entrada sorprèn l'aspecte del local, de fora: sembla un bar de barri, sense que vulgui dir res amb això: no sembla que et trobis davant un nou restaurant chic de la ciutat. Però traspassada la zona de bar, i pujant unes escales, es puja a una petita habitació amb cinc o sis taules i un pati excel·lent a fora que presagia fantàstics vespres d'estiu gaudint de l'altra gran passió, la música.

La carta és molt curta, però ja és la norma dels llocs de glamour: poder triar tant embafa el gust. Al final, per consell de ma germana, demanem un menú degustació que ens deixarà amb els sentits ben plens i amb ganes de repetir. Després de l'amanida de favetes inicial, tastem un gustós conill i arriba el plat estrella, les patates amb llagostins i trompetes de la mort. Les postres són xarrup de maduixa maresmenca i mango sudamericà. Tot plegat amb una atenció personalitzadíssima i bona companyia, que sempre està millora l'oferta del propi sopar.

Trobar que obren restaurants com aquests, a casa nostra, dóna motius per creure en en el futur de la ciutat, també en el terreny d'oci. Mataró mola si hi ha restaurants com aquest. Et visitarem sovint, Pau. Guardarem el teu telèfon ben amagat!

Comentaris

Entrades populars