El Públic aposta per l'art de casa

Les activitats a l'espai cultural El Públic no paren. Dimecres passat, amb la presentació del documental dels Capgrossos de Mataró -aquest cuinat directament a les instal·lacions de Clack, al fons d'El públic- vam iniciar les activitats del mes de novembre, que inclouen una corrua de noves propostes que ens fan sinó confirmar l'oportunitat de generar aquest continent, aquest laboratori, aquest espai on fer que passin coses... que estaven esperant d'un espai com aquest.

Avui volia parlar de les activitats relacionades amb l'art que impulsem des d'El Públic. En primer lloc, l'exposició promoguda per nosaltres mateixos. Després d'obrir foc amb una mostra de fotografies d'objectes absurds provinent del Grup Fotogràfic d'Arenys de Munt, seguim ara, a partir d'aquest dilluns dia 7, amb una mostra de treballs a base de guaixos i tinta de l'artista Joan Hortós (Mataró, 1964), responsable del cartell de Santes 2010. Va estudiar escenografia a l’Institut del Teatre i posteriorment va treballar al taller d’en Josep Cardona (Nona), duent a terme encàrrecs de creació artesanal de màscares i titelles. Hortós estrena a més la nova formulació de la portada del díptic mensual que, sota el nom d'El Públic i disseny de Manuel Cuyàs, anem editant des de l'espai cultural: a partir d'ara, la primera plana d'aquesta revista l’ocuparà un dels quadres de l’artista que exposi al nostre espai cultural.

L'altra activitat en el camp artístic que impulsem és el cicle Un cafè amb... que organitzem juntament amb l'Associació Sant Lluc per l'Art i la delegació maresmenca del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics. Serà el divendres dia 18 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda i la protagonitzarà Ana García (Mataró, 1979), llicenciada en Belles Arts per la Facultat de Barcelona, la qual inaugura exposició a casa els nostres veïns, al Col·legi d'Aparelladors, una hora més tard. L'entrevistarà Joan Poch, llibreter i artista.

L'art, doncs, i singularment el de casa nostra, és una altra de les apostes d'El Públic. De bracet amb tots els actors possibles, com en la resta d'activitats.

Comentaris

Entrades populars