La generositat ens farà imparables*

Imatge de l'equip del documental dalt l'escenari del Teatre Monumental de Mataró. Foto: Àngels Ribas.


Bona nit a tothom,

-Fa just 4 mesos, a les portes de la Festa Major de Les Santes, la Georgina Altarriba, companya meva de Clack, va dir-vos: ens tornarem a trobar el mes de novembre per ensenyar-vos un nou projecte de Clack, un documental sobre els Capgrossos de Mataró, la nostra colla castellera. Aquí estem. Complim els compromisos.

-Aquest és un projecte de Clack i en la línia dels productes de Clack. De casa nostra, de Mataró, cap al món, per a tothom. Per això, per exemple, el DVD que hem editat té subtítols en castellà. Perquè aquesta història, que està plena de valors, és una història universal. Per a tothom.

Avui és un dia de donar gràcies.

-Gràcies a tot Clack i a tot l’equip, magnífic, que ha demostrat la generositat que encara impera en el món d’avui malgrat que els profetes de l’Apocalipsi ens vulguin convèncer del contrari. Començant, això sí, per l’Efren Garcia, l’autèntic responsable que estiguem avui aquí. I de l’Òscar i en Jordi, que són qui han posat fil a l’agulla. El tòpic diu que “sense vosaltres avui no seríem aquí”. Però, jo com dirien els Dupont i Dupond, “encara diria més: sense vosaltres hauria estat impossible poder arribar aquí avui i fer-ho sans i estalvis”.

-Gràcies, sobretot, als que han apostat, des d’un primer moment i amb un compromís ferm, per nosaltres: Caixa Laietana, Consell Comarcal del Maresme i Fabrés Serveis Integrals.

-En segon lloc, agraïm també la col·laboració de l’Institut Municipal d’Acció Cultural per haver-nos cedit l’espai, a Tecnocampus Mataró-Maresme per la cessió de l’espai de Can Minguell i al setmanari El Tot Mataró per haver cregut en el projecte.

-També a la colla castellera Capgrossos de Mataró i molt especialment a la família de la Mariona Galindo.

-Gràcies a vosaltres per ser aquí. Per donar-nos suport en temps difícils, en què les coses costen com mai, de fer. Us demanem, amb el cor a la mà, que adquiriu el DVD a la sortida, perquè serà la forma de fer viable aquest projecte. Ho dic sense subterfugis, ja ho veieu.

-Gràcies també a l’Elisabet per ser aquí amb nosaltres. És important també rebre avui el teu suport.

-Acabo. Fa just un mes i mig, el meu company d’aventures Eloi Aymerich, deia en la inauguració de l’espai cultural el públic que junts tot és possible. Gairebé tot, és possible, penso jo. Avui, de nou, ho demostrem. Si fem pinya, com a creadors, com a empresaris, com a ciutat, som imparables. Motles gràcies.

* Text llegit aquest vespre a la presentació del documental 165 Regent Street, que ha congregat gairebé 800 persones al Teatre Monumental de Mataró.

Comentaris

Entrades populars