#frasespastorets: la força de Twitter

Tota va començar divendres al vespre, a El Públic, mentre preníem una cervesa amb Núria Radó, Toni Rodon i en Pol Bartrés. Com que més o menys cada vegada que ens trobem amb la Núria acabem traient una frase de Pastorets o recitant un trosset de l'obra, inconscientment se'm va acudir i vaig piular: ", @, @, @, @, . Pq no piulem ? Ja s'acosta, no? Qui comença?". Pensava que respodrien uns quants mataronins sonats de Pastorets com nosaltres, especialment de la versió que cada Nadal es representa a la Sala Cabañes, L'Estel de Natzaret, de Ramon Pàmies.

Déu n'hi do la sorpresa que em vaig endur ja dissabte al migdia i a la tarda quan vam veure que la broma començava a córrer com l'escuma -i això que tan sols és novembre!-: insistentment animats per Neus Pinart des del seu compte personal i també pel Twitter de Sala Cabañes, va arribar un moment que el meu TimeLine estava bàsicament ocupat de persones que feien tuits amb el hashtag #frasesdepastorets. Cadascú, tal com vam proposar, per donar més valor a l'invent, etiquetant amb el nom de l'autor del text al qual es referien, #folchitorres, #pamies, #pitarra, #milla...

A hores d'ara, quan escric, això, diumenge a la nit, n'hi ha uns 180. El darrer que veig és un diàleg ben divertit entre el Twitter de La Coixinera i Toni Blanch, president del Cercle Catòlic: "Vindries a ser com l'argelaga, que de lluny se sembla a la ginesta, però si t'hi apropes i la toques, punxa...", diu La Coixinera. I Antoni Blanch respon: "Això el que tu fa dir és l'enveja!!!". Brutal. Visca el Twitter i visca els Pastorets.

Comentaris

Entrades populars