El Músiques Tranquil·les, aquest any també a El Públic

Eloi Aymerich i Jordi Herreruela, en el transcurs de la roda de premsa d'avui dimarts. Foto:G.A.

Avui dimarts al matí, a l'espai cultural El Públic, la Casa de la Música Popular ha presentat la setena edició del Cicle Músiques Tranquil·les de Mataró [web]. Però no és només que El Públic acollís la presentació del cicle sinó que, en aquesta ocasió, el nostre espai serà on es programaran els concerts de petit format del cicle, per primera vegada, cosa que ens omple d'orgull. Un dels projectes estrella de Clack, a més a més, el Diaridelamusica.com és per segon any el mitja col·laborador de la iniciativa [notícia]. Tot això ho han explicat l'amic Jordi Herreruela, director de la Casa de la Música Popular de Mataró i el meu company i soci Eloi Aymerich [post al seu bloc], en nom de El Públic. Malgrat l'anunci en aquest sentit, l'acte finalment no ha comptat amb l'assistència de Joaquim Fernàndez, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, que s'ha disculpat.

Crec que algun cop he escrit però no em cansaré de repetir-ho que nosaltres -fins ara només com a Clack i ara també com a El Públic- som fills de diverses coses. N'apunto algunes: la llibreria Robafaves, que ens va fer entendre el gust per la lectura, per donar una atenció personalitzada als clients i per entendre que una tasca comercial va molt més enllà de comprar i vendre; la revista Capgròs, Mataró Ràdio o Televisió de Mataró, on vam aprendre a tirar endavant projectes comunicatius de la més diversa índole sempre basats en el territori, en la proximitat i finalment la Casa de la Música Popular, sobretot per la concepció integral que tenen del se projecte i per la voluntat de treballar, des de la iniciativa privada, amb el sector públic per anar cap a una direcció compartida. Molt especialment la filosofia de la Casa de la Música és la nostra; d'allà l'hem mamat. També, com vam explicar el dia de la inauguració de El Públic, de l'Arcàdia Cafè Cultural, del qual ens sentim també absolutament hereus. Ens agrada explicar-ho, tot això, no tenim cap problema amb recordar d'on venim, al contrari, ens fa sentir orgullosos de la nostra ciutat.

A més, programar el Músiques Tranquil·les a El Públic em fa personalment una gran il·lusió: és un certamen que he viscut com a espectador i com a periodista des del seu inici i que en aquest cas si que em sembla que ha omplert un buit respecte la programació musical de la ciutat més enllà dels joves i adolescents. Feia falta, quan es va crear, una programació com la del Músiques Tranquil·les i gairebé cada any hi he anat, poc o molt. Ara el farem a casa, a El Públic, que surt reforçat també només tres mesos després de la seva inauguració.

El Cicle començarà el 20 de gener amb el concert de Sílvia Perez Cruz i Javier Colina Trio, presentant En la imaginación i finalitzarà el 24 de març amb l'actuació d'Els Amics de les Arts. Els dos concerts es celebraran en el Teatre Monumental. El Músiques Tranquil·les aglutinarà catorze concerts, amb la participació de setze grups o artistes, dels quals deu estan programats per la Casa de la Música i quatre per El Públic. Destaquen noms com Joan Colomo, Gospel Sons, Feliu Ventura, Mastretta, Maria Coma, Marc Parrot o The Mamzelles. Ja tenim ganes que sigui el 20 de gener!

Comentaris

Entrades populars