El Públic, un espai acollidor de noves iniciatives

Imatge d'una de les jam session que hem fet des de l'octubre a El Públic. Dalt, a la dreta, Ivò Oller, que n'és el director.

Des del primer dia, Clack i en Xandri Calsapeu, els impulsors de El Públic, vam tenir clar que la filosofia d'aquest espai cultural, en quant a la seva programació, havia de tendir a pensar més en el "què podem aportar a la ciutat i el territori" que no pas en un cert dirigisme cultural -"programem això perquè és el que ens agrada i creiem que és el que convé". És a dir que, més que dur a terme activitats noves organitzades expressament per El Públic, volíem acollir iniciatives que o bé ja s'estiguessin fent però requerissin un espai més acollidor o precisament habilitar que projectes embastats al cap d'algun mataroní o maresmencs però encara no duts a la pràctica es poguessin portar a bon port tenint la possibilitat de disposar d'un espai com El Públic. És el cas de les jam session que, des de l'octubre, cada primer dijous de mes, fem amb l'Associació Jazz Maresme, i que capitaneja el trompetista mataroní Ivò Oller. L'Associació Jazz Maresme és també qui promou la Big Band Jazz Maresme, projecte però impulsat inicialment des de la Casa de la Música Popular, que ha jugat també aquest paper de generador de nous projectes.

L'entrevista que segueix, a Ivò Oller, promotor de l'Associació Jazz Maresme, apareix en el díptic mensual El Públic en la seva quarta edició, corresponent al mes de gener. I parla de tot això. També del concert que aquest diumenge dia 8 de gener la Big Band Jazz Maresme farà al teatre Monumental, a partir de les set de la tarda, i que us recomano vivament.

Amb qui ànim encareu el concert del dia 8, el sisè any d’aquesta cita nadalenca que ja s’ha convertit en una tradició a la capital del Maresme?
El que volem fer és presentar amb tots els ets i uts el disc de la Big Band Jazz Maresme, que és el primer que editem i que per això es diu igual que el grup. Feia molt temps que ho volíem fer i en aquests moments s’han reunit les condicions i l’energia per a tirar-ho endavant. El que hem buscat amb el disc és fer un recull de tots els diferents projectes que hem anat fent, que han estat força dispars. I en el concert del dia 8 en sí convidem la cantant Susana Sheiman, de Madrid, que acaba de treure disc. És una veu molt tècnica, molt càlida, molt espectacular. I una bona amiga nostra. Per això li vam dir de venir i de seguida s’hi va mostrar disposada. En el disc en algun tema també canta la Marian Barahona, que ens ha acompanyat en més d’un d’aquests concerts de Nadal.

Com valoreu les jam session fetes des de principis d’octubre a El Públic?
Doncs la veritat és que molt positivament. D’entrada la gran sorpresa ha estat el nivell que hem aconseguit en les tres sessions que hem fet. Els que ens movem en aquests ambients sabem que costa que una jam tan recent tingui aquest nivell. I la sorpresa de tots plegats ha estat aconseguir aquest nivell i també la participació amb què hem comptat des de la primera sessió: no pensàvem que hi hagués gent contínuament col·laborant i en canvi des del primer dia així ha estat. Toquem un parell de temes el quartet o quintet base, però de seguida pugen col·laboracions. És fantàstic!

Comentaris

Entrades populars