El 23-F a Mataró, 28 anys després

La gent es va concentrar espontàniament davant de l’Ajuntament. Imatge publicada a 'El Maresme', la setmana després del 23-F.

"Cada dilluns l’alcalde, Joan Majó, i els homes forts del PSC mataroní del moment –Ramon Manent, Manuel Mas i Carles Manté– dinaven al restaurant Sant Bernat. Feien «la cuina» de la reunió de govern que mantenien a les set de la tarda amb els socis del PSUC i CiU. El 23 de febrer de 1981 no va ser una excepció. A més aquell dia hi havia un polèmic tema sobre la taula: un projecte de descentralització administrativa de l’Ajuntament, sobre la qual el PSC i el PSUC tenien visions contraposades. “A mi no em va agafar desprevingut, m’ho temia pel que es podia llegir als diaris de l’antic règim com El Alcázar els darrers dies”, assegura Lluís Fernàndez, cap de files del PSUC en aquell moment".

Aquest és el fragment inicial d'un reportatge escrit per a Capgròs quan feia un quart de segle del 23-F, que podeu llegir íntegrament aquí. Com a complementem aquest vespre, a l'Informatiu Vespre de Mataró Ràdio, hem parlat amb Joan Majó, alcalde de l'època, que ha explicat per exemple que a altes hores de la matinada va poder parlar amb el president Pujol, el qual el va tranquil·litzar (un detall que no apareix en l'anterior reportage). Podeu escoltar-ho clicant aquí.


Comentaris

Entrades populars