Valors 2.0. I ara... la ràdio


El llibreter i contacontes Pep Duran en un dels vídeos enregistrats per a 'Valors'.

Hi ha molt d'esnobisme a l'hora de plantejar l'ús d'això que se'n diu tecnologies 2.0. De fet només el fet d'usar aquesta terminologia -els projectes 2.0, digitals, versus els projectes 1.0, analògics- pot semblar pura retòrica absurda. Però de mica en mica anem descobrint que no ho és i que, justament en projectes modestos, l'ús de les eines 2.0 poden obrir un camp d'oportunitats inabastable fa pocs anys. Abans que res hauríem d'aclarir que les eines 2.0, ras i curt, serien eines de segona generació d'Internet, més sofisticades que les 1.0, que permeten poder penjar informació a la xarxa en molts diferents formats. Tot plegat d'una forma ben senzilla. La tecnologia 1.0 per excel·lència són les pàgines web. Les eines 2.0 són els blocs, canals per penjar-hi vídeo o àudio i les xarxes socials. Cal subratllar, a més, que les eines 2.0 són complementàries entre elles i també amb les 1.0: dins un perfil del Facebook pots penjar vídeos del Youtube, apunts del teu bloc o una web pròpia que puguis tenir.

En el cas de Valors, estem fent una aposta molt intensa per aquests instruments 2.0., tenint en compte les dificultats -i com de car n'és- distribuir una revista en paper. És així que en el darrer any hem posat en marxa un canal de vídeos al portal Youtube.com (ara n'hi ha 18, més cinc en un altre indret), un grup propi a la xarxa social Facebook i una xarxa de blocs dels col·laboradors de la revista. Si a aquestes tres plataformes 2.0 hi sumem la web valors.org, el butlletí mensual associat que enviem a 1.200 amics, la revista de paper en si i els actes que duem a terme de mitjana cada dos mesos, podem comptar fins a vuit plataformes diferents de comunicació del projecte Valors, esdevenint en si mateix també una iniciativa 2.0, que creu en arribar al màxim de gent a partir de diferents formats. A aquests set canals, properament se n'hi afegirà un vuitè, un espai de ràdio setmanal dins el nou magazine diari NITSestel que l'emissora Ràdio Estel -amb distribució de senyal a tot Catalunya- posa en marxa el proper 21 de setembre de la mà d'Emili Pacheco. El projecte Valors avança i es consolida.

Comentaris

Em sembla genial que a NITSestel hi hagi un espai dedicat a Valors i que sigui font i origen la revista Valors. Espero que sigui tot un èxit i que gràcies al programa de l'Emili Pacheco Ràdio Estel recuperi l'empenta que altres temps havia tingut en la franja horària del vespre.
Joan Salicru ha dit…
Gràcies Josep Àngel pel teu suport entusiasta. Esperem nosaltres també que sigui un èxit.
Una abraçada
Joan

Entrades populars