Cadascú al seu pas



La revista Valors, en el seu número 41, es va dedicar a parlar sobre el moviment slow, que reclama no estar tan pendents del ritme extern que se'ns imposa i intentar obeir més a un ritme intern -per això el títol, Cadascú al seu pas, que triï cadascú si vol anar ràpid o lent en funció d'ell mateix; no cal necessàriament i sempre anar lents-. Tot això té translacions en el menjar, en l'organització de les ciutats, en l'educació i fins i tot en el sexe... Va ser un número en què personalment vaig disfrutar molt -com sempre, segurament perquè serveix de teràpia- però sobretot perquè el vam fer després d'haver-me llegit a Argentina el llibre Elogi de la lentitud, de Carl Honoré. Això d'Argentina és casual, però jo crec que llegir-lo allà, de viatge, va servir-me més que si ho hagués fet aquí, pel mateix fet de ser de viatge i sobretot per estar a un lloc tan calmat, d'alguna manera, com Argentina.

Doncs aquest dilluns hem recuperat el monogràfic d'aquell número per a Valors a peu de carrer, la versió radiofònica del nostre projecte que fem cada inici de setmana a Ràdio Estel -i Ràdio Principat, a Andorra-. Hem comptat amb la presència física de la presidenta de Slow Food Barcelona Rosa Solà i també telefònica de l'alcalde de Begur -ciutat slow- Joan Català, l'arxiver Nicolau Guanyabens i les reflexions del sempre atinat Josep Maria Esquirol, professor de la Universitat de Barcelona i autor de El respirar dels dies.

El més curiós del cas és que, sense haver-ho buscat, durant tota la tarda hem estat enregistrant un dels darrers Valors.tv, el programa que fem per a la xarxa Comunicàlia, precisament també sobre aquest tema. Us prometo que ha estat pura coincidència. No us puc avançar massa cosa més excepte que el convidat del programa en aquesta edició és el pagès Pep Riera, ben conegut per l'audiència catalana. Més detalls... en unes setmanes.

Comentaris

Entrades populars