[LaRiera48] Mataronins: Paulí Mojedano passa a l'atac

Després del galimaties econòmico-judicial arran de la seva marxa del Partit Popular que ha tingut lloc pels voltants de Nadal, Paulí Mojedano ha reaccionat anunciant aquesta setmana que es presentarà a les properes eleccions municipals sota una nova plataforma política, totalment desvinculada del PP i sense voluntat de mantenir-ne l'esperit, que es titularà Mataronins. Farà allò que alguns havien aconsellat -però que mai va fer- l'anterior cap de llista de la formació Joan López, arran de la seva capacitat de seducció més enllà de les fronteres del PP: muntar una formació pròpia. Ell argumentava la seva negativa dient que, tot i saber que les sigles de PP podien ser un fre perquè el votés gent més catalanista, per exemple, també estava convençut que les sigles de PP eren un reclam electoral molt potent. Mojedano, quan se li insinuava aquesta opció, venia a dir el mateix. Ara obre aquesta nova porta i ho fa amb il·lusió i determinació, tot i que la imatge acumulada en els darrers temps -arran dels diners que va transferir del compte del grup municipal a un nou compte corrent que portava per nom el que serà la denominació de la nova candidatura- no l'ajudarà precisament a poder consolidar l'aventura.

De moment, alguns apunts sense que se sàpiguen massa coses en detall d'aquesta nova candidatura. Abans que res, tot i titular-se en plural, està clar que el moviment polític sembla nascut en clau personal, sobretot a tenor del No brindat per les altres dues regidores no adscrites que van abandonar el PP amb Mojedano, Maria Lluïsa Corominas i Ana Martínez. No ha aconseguit, doncs, ni convèncer els propis fugats del grup municipal perquè l'acompanyin en el seu viatge electoral. Després de l'estrany paper almenys d'Ana Martínez -primer es desvincula de Mojedano, després acudeix a una roda de premsa on tàcitament dóna suport a Mojedano però no intervé, ara es torna a desvincular...-, les dues regidores no adscrites han anunciat el seu posicionament també aquesta setmana. Tot plegat diu poc de la capacitat seductora del fins ara cap del grup municipal popular, com apuntava encertadament MataróNotícies.cat en un recent editorial [aquí].

A l'hora de presentar aquesta plataforma, que no se sap amb quines altres persones rellevants de la ciutat comptarà, Paulí Mojedano ha parlat amb un llenguatge new age d'un projecte més enllà de les ideologies, del segle XXI, capaç d'obrir-se a gent "de la CUP com al PP". I sí, però una cosa és muntar un sopar de veïns per la festa del carrer on hi pot haver gent de la CUP i el PP treballant, i una altra fer néixer una opció política. I totes les opcions polítiques tenen una ideologia, explícita o implícita. Una formació, això si, que tindrà el seu context en el model de ciutat presentat per Mojedano i la llista que l'acompanyava a les eleccions de 2007. En aquest sentit, i a favor de Mojedano, s'ha de dir que ha estat conseqüent, tossut, i demostra convicció en les pròpies idees per mantenir com sigui l'esperit del seu projecte de ciutat, defensat a capa i espasa durant tot el mandat -a José Manuel López mai li va semblar que aquesta era la mena de propostes que el PP de Mataró havia de formular a la seva gent, molt interessada en la tríada "seguretat-atur-immigració", i segurament té raó, però això no vol dir que la proposta de Mojedano no fos interessant-. Cal, doncs, saber encara moltes coses d'aquesta nova opció política que s'acaba de presentar.

Més enllà de la pròpia aparició de Mataronins, la seva irrupció en panorama polític local insisteix en una característica que sembla que el proper mosaic electoral mataroní tindrà: hi haurà una atomització de candidatures que tenen difícil sortir però que alhora cal subratllar que no són testimonials, a diferència del que passava abans, on hi havia els grans partits -el 1983 només van ser 3, imaginin-se- i després tota la resta de llistes sense cap possibilitat. Ara, fruit de què la societat s'ha fragmentat, l'oferta política és descomunal. Com a mínim no tindran gaire raó de ser els habituals que diuen que "sempre es presenten els mateixos" i/o "tots són iguals, en el fons". Més oferta, més programes, més persones implicades... això sempre ha de ser positiu.

I encara un tercer apunt, segurament el més important tot i que el situi al final, arran de l'aparició de Mataronins: l'alternança a Mataró es complica, també, amb l'arribada d'aquesta candidatura. Dies enrera dèiem que un PP que no fos liderat pel moderat Mojedano era més difícil de digerir per un independentista com Joan Mora en el cas que hagués de convertir-se en el seu soci de govern. Ara, la presentació d'una candidatura que la gent identificarà com propera al Partit Popular però que no serà el PP podria restar vots a la llista liderada per José Manuel López o fins i tot a CiU. I, en el suposat cas -difícil- que Mojedano sortís escollit, sumaria per a una teòrica alternativa amb Mora i el PP? Més complicat encara...

En fi, nous elements per aquest quadre impressionista que es va configurant de cara al 22 de maig...

Comentaris

esquirol ha dit…
Joan, no creus que per provar la capacitat seductora primer hi ha d'haver una oferta per ballar junts?. Saps si en Pau ha convidat a les regidores a ballar?. O potser no ho ha fet i us heu precipitat tots parlant de carbasses i de que no sedueix. No serà que les regidores han tingut un atac de banyes....???

Entrades populars