[LaRiera48]: Esgrima preelectoral al voltant del Corte Inglés

Curiós moviment d'esgrima el que es prepara a La Riera 48 pel ple d'aquest dijous, el que serà l'avantpenúltim ple del mandat.

Mentre els grups del govern -més el Partit Popular; els socialistes locals tenen molt bon feeling amb José Manuel López després del període Mojedano- presenten una proposta per arraconar CiU, la federació nacionalista lidera una altra iniciativa amb vocació unitària per capitanejar el procés de facilitació d'arribada del Corte Inglés a Mataró: resolta la qüestió judicial i amb la CUP fora de quadre, govern i CiU rivalitzen per demostrar qui ha fet més per l'arribada de l'equipament comercial a la ciutat, temerosos -sobretot CiU- del dictàment de les urnes. Superades les veleitats "pancartistes" de 2007 Joan Mora es vol vendre com l'home d'estat capaç de facilitar la vinguda del Corte Inglés, que segons ell encara no seria possible del tot degut a problemes urbanístics: "No hem d’oblidar que hi ha 26 de 27, regidors del consistori, que sempre ens hem mostrat a favor de l’arribada d’aquest operador", diu Joan Mora en el seu darrer post al seu bloc. Implícitament les paraules de Mora responen a les crítiques dels socialistes per la suposada tebior del líder nacionalista en l'arribada del Corte Inglés -Mora n'és en realitat un ferm partidari, però a l'hora de comunicar-ho ha titubejat massa sovint per no posar-se de cul els sectors antiarribada-. El líder nacionalista, a tres mesos de les eleccions, veu que pot perdre pistonada davant la ciutadania i actua en conseqüència.

Curiosa escena, doncs, a La Riera 48: en situació de crisi econòmica tothom -excepte la CUP, ja veurem com se'n surt als comicis- busca la foto d'amic número 1 de la locomotora comercial. Can Fàbregas ha quedat enrere.

Comentaris

Joan Jubany ha dit…
Salut, Joan!
El tema de Can Fàbregas encara no està resolt judicialment. El jutge ha arxivat la causa penal (de manera precipitada i sense acabar la investigació) i diu que ho hauran de resoldre els tribunals del contenciós-administratiu. L'arxiu encara no és ferm (hi ha recursos).
Joan, veig que caus en la trampa perversa i maquiavèlica (bassista, diria jo) de confondre els que estem A FAVOR del patrimoni de la ciutat amb estar en contra de El Corte Inglés. Tota aquesta moguda no és "anticortinglesista", és en defensa de Can Fàbregas.
No compartim el model comercial de grans magatzems, però no actuem a la contra sinó en defensa del patrimoni col·lectiu.
Joan Salicru ha dit…
Joan,
gràcies pel comentari.
Admeto que potser l'expressió no era correcta.
Una abraçada,
joan

Entrades populars