Maresme a flor de pell

Albert Calls en un moment de la presentació. Foto: Judith Vives.

Déu n'hi do quin vespre a la sala Les Golfes de Can Lleonart d'Alella, a la presentació de Nosaltres, els maresmencs, la minisèrie documental produïda per les joves productores mataronines Clack i Claraboia i dirigida per l'Albert Calls i jo mateix i que dilluns s'estrena a M1TV, la televisió local del Maresme. Com darrerament diem, tan per la part presencial com per la virtual -maco el munt de piulades fetes [aquí] que han fet els nombrosos presents. L'Oriol Ferran -que surt a la minisèrie- n'ha fet també un post [aquí]-.

L'Albert Calls, en un emotiu discurs, ha assegurat que la comarca existiria "si els maresmencs decidim que existeixi", en un parlament on ha agrait les múltiples complicitats que el projecte ha generat i les 27 persones que hi surten entrevistades. També han intervingut a la presentació el director-gerent de M1TV, Joan Catà, i l'editor de 'Capgròs', la revista que a partir del dia 1 d'abril publicarà una sèrie de disset perfils relacionats amb el documental.

Hem tingut una bona representació institucional: el de Premià de Mar, Miquel Buch; el de Cabrera Joan Vila; el d'Arenys de Munt Carles Móra i el d'Alella, Andreu Francisco-. A la part final, el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, ha assegurat que hi havia un abans i un després d'aquesta iniciativa a la comarca i que s'havia respirat un ambient positiu de Maresme que feia temps que ell no recordava. No sé si és aventurat dir que ha nascut alguna cosa en la línia del que apuntava Josep Jo, però si era evident que dins la sala es vivia un ambient especial, de retrobament i alhora de trobament. Potser de retrobament pels més grans i de trobament pels que som més joves i no havíem interactuat encara massa en clau maresmenca, dit d'alguna manera.

Avui, enlluernats pel fantàstic vi blanc Marfil d'Alella i tot degustant les fantàstiques Coquetes d'Arenys també de la pastisseria Marfil d'Arenys de Mar -gràcies Adriana, gràcies Estanis-, hem ensumat el Maresme, un Maresme poc conegut per mi mateix, ara que també s'ensuma ja la primavera.

La minisèrie Nosaltres, els maresmencs, de 3 capítols de 55 minuts de durada i protagonitzada per Albert Calls i Eloi Aymerich, l'emetrà M1TV a partir del proper dilluns a 2/4 d'11 de la nit i fins dimecres, quan l'emissió es tancarà amb un programa especial de Pantalla Oberta.

Comentaris

Entrades populars