'Nosaltres, els maresmencs', ara en DVD

A la foto, aquest matí, Saül Gordillo, Albert Calls, jo mateix, Rafel Vallbona i Eloi Aymerich. Foto. G.A./Clack.

Aviat s'acabaran les iniciatives i novetats de Clack [web] per a aquest curs, perquè d'altra manera acabarem desapareixent en globus de la ciutat de Les Santes, però avui divendres encara hem presentat la plasmació d'un projecte pel qual hem lluitat molt durant aquest curs i que molts de vosaltres ja coneixeu: l'edició en DVD de Nosaltres, els maresmencs [web], que ha estat possible gràcies als responsables del xiringuito Can Margarit de Mataró.

Nosaltres, els maresmencs és la minisèrie de reflexió sobre la identitat comarcal que va emetre m1tv a finals del març passat i que vam estrenar a Alella, amb el suport del Consell Comarcal del Maresme i de la revista Capgròs. Tot plegat a partir d'una idea d'Albert Calls, enfant terrible del periodisme i l'escriptura a la comarca, un empedreït defensor de l'existència d'aquesta almenys des del punt de vista cultural i de creació. Doncs a partir d'avui aquest material es pot comprar a través de la web Maresmencs.cat, a les instal·lacions de Capgròs i a la llibreria Robafaves de Mataró. A banda de poder recuperar els tres capítols com es van emetre, també podeu veure directament les entrevistes als 27 personatges que vam visitar durant aquest recorregut de tres dies seguits i veure un recull de fotos del recorregut que vam fer per tota la nostra estimada comarca.

A la presentació, en Saül Gordillo i en Rafel Vallbona, que han fet de mestres de cerimònies han lloat la idea de tornar a posar sobre la taula el debat del Maresme però no tan en clau de passat ni present sinó de futur. "Per què no pot ser compatible el caràcter maresmencs amb ser part de la gran Barcelona, zona nord, tal com fan els habitants de Brooklyn amb Nova York?", s'ha interrogat retòricament Rafel Vallbona, que apareix a la minisèrie junt amb Saül Gordillo. Crec, francament, que les coses van per aquí: ni absorbits per la gran ciutat ni intentant crear una comarca de ficció -per això ja tenim La Riera-, sinó reconèixer-nos tal com som.

Si us interessa tenir-lo, podeu enviar-nos un email a joan@clack.cat o trucar al 646.474.452.

Comentaris

Entrades populars