Ara sí, la nova revista 'Valors'*

Gràcies per ser aquí i disculpeu de nou l’absència d’en Saül Gordillo que és qui havia de glossar la revista i no ens pot acompanyar, finalment, per malaltia.

Durant el dia d’avui, diversos mitjans de comunicació que ens entrevistaven ens han preguntat: perquè feu un canvi ara, i no coincidint amb el cinquè aniversari o amb els deu anys o el número cent? És una bona pregunta.

Aquest és un canvi que crèiem necessari fer-lo ara, sense esperar un dia més.
No hem estat mai autocomplaents; sempre hem pretès anar una mica més enllà. I ara, en moments de crisi econòmica i a molts nivells diferents, hem pensat que havíem de fer una aposta per l’excel·lència. Si no ens renovem, si no treballem més i millor, no ens en sortirem. Doncs havíem de donar exemple. És la nostra particular resposta a la crisi, que ve de creixement, recordem-ho.

Aquest no és un només un canvi d’imatge, us n’adonareu de seguida que obriu la revista.
És una revista nova, la que teniu a les mans, que vol ser capaç de llegir els fets de l’actualitat de forma més profunda, més assossegada, per això hem incloem a partir d’ara tot un bloc inicial d’actualitat, per poder aprofundir més. Per intentar fer el paper que les grans revistes europees sempre han fet: anar més enllà del dia, respondre més el per què que no pas saber el què. Intentar saber allò que els periodistes es pregunten cada matí: què està passant? Quines són les corrents de fons, les tendències?

Aquest canvi no hauria estat possible sense moltes complicitats.
I com que sempre es parla dels que escriuen amb lletres, avui volíem concretar aquest agraïment als que escriuen a través de les formes, de les imatges. També escriuen, si. Parlo d’en Sergio Ruiz, el fotògraf que des de fa un parell d’anys s’ocupa de les portades i que ara podrà demostrar-nos les capacitats que té pels retrats, i d’en Manuel Cuyàs, que s’ha ocupat de refer la revista de dalt a baix. Dos professionals que treballen amb excel·lència: amb en Sergio ja ho havíem comprovat. Amb en Manuel, amb qui hem treballat junts ara per primer cop, ho hem pogut certificar en infinitud de vegades al llargs dels darrers cinc mesos en què hem fet de nou aquesta revista.

Sense la complicitat d’en Sergio i d’en Manuel i sense la complicitat d’una seixantena –es diu aviat, SEIXANTA!- de persones cada mes, aquest projecte no existiria. No hi hauria Valors. Som una obra col·lectiva i volem donar-vos les gràcies a tots.

Ells representen el professional pel qual la crisi és, sobretot, un estímul per fer les coses millor, amb excel·lència. En Sergio capaç de discutir fins la sacietat com fèim i refèiem la portada, en Manuel capaç de plantar-se a Les Franqueses del Vallès per comprovar durant uns segons com la tinta quedava correctament plasmada sobre el paper.

Acabem com començàvem: si no som excel•lents –si no ho intentem, almenys-, no ens en sortirem. Doncs volem ser excel•lents nosaltres també.
Aquesta revista nova, aquesta nova revista que us presentem avui és la nostra contribució a aquesta idea.

Gràcies a tots per la vostra assistència. Comptem amb el vostre suport i la vostra complicitat.

* Discurs llegit avui a l'acte de presentació de la nova revista i conferència sobre l'excel·lència de Francesc Cabana, historiador de l'economia, advocat i president de l'Ateneu Barcelonès.

Comentaris

Entrades populars