[LaRiera48] Per un Consell Comarcal reforçat

En una situació de recursos tan i tan migrats per les arques municipals de tots els ajuntaments del país, només hi dues maneres de poder tirar endavant la governació de la política municipal. En primer lloc prioritzant al màxim en les actuacions previstes, aprenent a dir que no, vaja; aquest sembla que que serà el mantra de l'alcalde Joan Mora en els propers tres anys i mig. I en segon lloc, ajuntant esforços amb els altres. Qui són els altres? Doncs poden ser la Generalitat o la Diputació de Barcelona però quan ho apuntava pensava especialment en les possibles aliances que es poden establir, a nivell simplement de compartir despeses, entre diversos pobles d'una comarca. A Catalunya, a falta de la necessària fusió de municipis que algun dia haurà d'arribar, hi ha alguns municipis que han començat a treballar en aquesta línia sota l'empara dels Consells Comarcals. En el cas del Maresme, aquests darrers mandats, per exemple, s'han dut a terme iniciatives fantàstiques en aquest sentit, com la de contractar la telefonia mòbil de totes les institucions que s'hi sumessin conjuntament. O en el consum de paper, simplement.

Doncs lluny de qüestionar la continuïtat d'aquests Consells, penso sincerament que es podria anar molt més enllà en aquesta qüestió. En què? Doncs se m'acuden exemples a dojo, però voldria incidir especialment en el camp de la promoció econòmica. De fet és increïble encara que la promoció econòmica dels municipis de la comarca es plantegi encara, en part, de forma particular, separada. Sí que es comparteix estrictament la política envers el turisme en el marc del Consorci de Promoció Turística, però hi ha tot un àmbit molt més gran en què es podrien agrupar esforços. La promoció econòmica en el màxim sentit, doncs, lligada estretament a l'oci i a la cultura, podria ser el mascaró de proa d'aquesta Consell Comarcal ampliat.

En aquest mandat, a més, tenim els principals ajuntaments de la comarca units pel mateix color polític, cosa que hauria de facilitar enormement aquest procés: Premià de Mar, Mataró i Calella són governats per Convergència i Unió. Per què no ens hi posem i donem sentit definitivament al nostre Consell Comarcal? Alcalde Mora, Alcalde Buch i Alcaldessa Candini: és el moment.

Comentaris

Entrades populars