[LaRiera48] Mora situa el seu home fort al capdvant de Cultura

Primer cop de timó de l'alcalde Joan Mora passats els cent primers dies de govern municipal.
Aquest divendres dia 7 ha anunciat una remodelació del govern a causa de la renúncia de Marcel Martínez com a regidor, impossibilitat per motius de salut per a desenvolupar la seva tasca. Marcel Martínez ha estat segon tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Ensenyament entre juny i setembre de 2011, tan sols -Olga Ortiz, d'Unió Democràtica, entrarà al consistori per substiuir Martínez, mantenint així la quota dels democristians i passant-se a ocupar de l'àmbit de Benestar Social-. Una molt mala notícia, la baixa forçada de Martínez, a tants pocs dies de la seva constitució, però que Mora ha resolt de la millor forma possible: agrupant les carteres de forma més racional i compacta, i posant l'èmfasi polític on calia.

Veiem-ho. Amb la situació d'interinitat de Marcel Martínez, era obvi el buit a les carteres d'Educació i Cultura. Però mentre que l'IME ja tenia nou director nomenat, l'IMAC no. I l'IME pot funcionar amb una director com Pilar Navarro, però l'IMAC necessita els dos càrrecs, el regidor i el director. Un regidor que faci estrictament política: gestió d'interessos contraposats. I que digui molts nos en situació de crisi. I que clavi un cop de puny a l'Antiga Beneficència quan faci falta. Dins del govern municipal aquest perfil només el compleix amb excel.lència una persona: Joaquim Fernàndez, que a més ja estava actuant de facto com a responsable d'aquest àmbit. Mora, doncs, ha fet de la necessitat virtut i ha col.locat el seu home fort, el seu principal escuder en una àrea molt important pel matarocentrisme, la ideologia tranversal que remena les cireres al Mataró Centre.

Fernàndez, en una bona combinació, serà també el responsable de festes populars, però aquest àmbit tècnicament dependrà de Participació, no de Cultura. En els últims anys, la poca claredat d'aquest àmbit havia provocat greus enfrontaments entre regidors d'ERC, responsables de Cultura, i del PSC, l'electorat del qual gravita sovint a l'entorn de l'àmbit de les festes populars.

Finalment, però, aquesta remodelació té una significació política de llarg termini: indica que no hi haurà altres canvis en molt de temps, si és que n'hi ha en tot el mandat. Feta aquesta modificació, seria molt estrany que Mora tornés a acometre cap altre canvi en el cartipàs abans de les properes Santes, per tant això indica que Mora governarà en minoria i que descarta forçar un pacte amb el PSC o el PP. L'aposta és, doncs, en minoria.

Comentaris

Entrades populars