Els Dijous de la Nau Gaudí comencem amb Arnau Puig


Aquest és l'episodi de la sèrie Valors.tv, elaborada des de la revista Valors per a la xarxa Comunicàlia, protagonitzat per l'actor mataroní Albert Triola que vam enregistrar també a la Nau Gaudí -la segona part del capítol, de fet-. A l'edifici del carrer Cooperativa vam mantenir una conversa sobre l'autenticitat en el valor de l'art amb Núria Poch i Pere Pascual, crític d'art.

El segon dijous de mes és la data escollida pels responsables de la Nau Gaudí de Mataró per posar en marxa un cicle de conferències titulat precisament Els dijous de la Nau Gaudí que comença aquest dijous dia 9 a 2/4 de 8 del vespre amb la presència del crític d'art Arnau Puig, el qual parlarà sota el títol Gaudí, iniciativa i invenció a la nau de la “Cooperativa la Obrera Mataronense”. Doctor en filosofia, especialista de sociologia de la cultura i de l’art, catedràtic d’estètica i mil coses més entre les que es troba ser jurat de la Biennal Torres García Ciutat de Mataró, un altre dels tresors que tenim en clau cultural a la ciutat, mai prou coneguts.

El cicle farà que cada segon dijous de mes es programi un acte relacionat amb l’art i la cultura. Per aquest any 2012 s’han establert tres eixos discursius per al cicle: es parlarà de Gaudí i la seva obra, examinada des de les més diverses vessants; hi haurà també una mirada a l'art mataroní i a la seva història -aquesta temporada fent especial èmfasi amb la feina feta per la galeria Tertre del carrer Los Álamos en el desenvolupament de l’art a la ciutat- i, finalment, la confrontació d’un artista local i la seva obra front a una obra i un artista de les que estiguin exposades en la mostra temporal que correspongui.

El cicle s'emmarca dins una estratègia elaborada pel Consorci que gestiona el Museu Bassat, dirigit per Núria Poch, d'intentar trencar la barrera que encara separa massa mataronins amb l'equipament, inaugurat el novembre de 2010, ara fa un any i pocs emesos: fins ara la Nau ha acollit magnífiques exposicions de la col·lecció Bassat, però cal anar més enllà i dotar d'activitats fixes l'espai, generant caliu al seu voltant. Al final per això funcionen -o no- les iniciatives; per si al seu voltant s'hi genera un espai càlid, de trobada. Les coses que romanen fredes, sense ningú que les visqui i hi posi tota la seva humanitat, acaben morint tard o d'hora, per més diners que s'hi aboquin.

Comentaris

Entrades populars