Hitler també perseguia els gitanos*

Mònica Lora, cap del grup municipal de Plataforma per Catalunya a Mataró, és una persona que té més cara que esquena. Encapçalant una llista plena de membres d’una minoria ètnica com són els gitanos, és capaç de publicar en el seu Twitter, fa 22 dies, el missatge “Fora mesquites de Mataró” i de retuitejar algú que diu “Yo soy de Mataró y cada viernes me cruzo con más de 300 de estos [musulmans] de camino a rezar mientras yo subo cansado de currar”, i al mateix temps, ara fa nou dies, es presenta davant el Moment a la Intolerància al Passeig Carles Padrós de la capital del Maresme en el dia que es commemora l’Holocaust nazi per solidaritzar-se amb aquella tragèdia. O estàs amb la llibertat, contra el nazisme i contra tota intolerància o estàs amb els que la fomenten. I això que Hitler, a banda de perseguir jueus, també portava als camps de concentració els gitanos de la llista de Lora.

Però és que en realitat Mònica Lora és només una oportunista. Després d’intentar treballar en el món de la moda, es va afiliar a Plataforma poc abans de les eleccions, quan va ensumar-se l'èxit. Es va passar la campanya criticant el que ella en diu “casta política” i resulta que ha passat de cobrar 200 euros al mes per treballar de professora d’extraescolars a embutxacar-se mensualment gairebé 3.000 euros, entre el seu càrrec a l’Ajuntament i al Consell Comarcal del Maresme. No serà que tota la retòrica antiimmigració era només per fer-se un sou?

No em trobareu entre els “bonistes” respecte la immigració. Crec que hi ha problemàtiques a nivell de sorolls, de convivència, provocades per la concentració d’immigrants que no es poden tolerar. Ni vestimentes com el niqab i el burka. I que s’ha de ser absolutament estricte en què tothom compleixi les normes legals. Però d’aquí a perseguir la llibertat religiosa i fomentar la intolerància, com fa Lora, hi ha una frontera infranquejable. La de la llibertat.

* Versió ampliada de l'article que public en l'edició de diumenge a El Punt Avui.

Comentaris

Anònim ha dit…
en primer lloc sr.salicrú, et tenia considerat un bon periodista, és a dir,dels dolents el millor! ara veig que ets el millor de sobres...tots sabem de quin peu calçes,no ets parcial depens d'un partit polític d'aquells que la la Mònica lora anomena amb tota la raó del món, CASTA POLÍTICA!em sap greu el teu problema la veritat,tindre aquesta mania persecutoria anvers a la seva persona no és bo, tot pq un dia et va dona carbasses?
jo no sóc gitano ni la gran majoria de les llistes de PXC (MENTIDER)i tampoc els gairebé 5000 votants de mataró que van votar farts d'aquesta casta politica i periodistes manipuladors com tu.
una altre cosa: sabies que l'odi el pateix més qui el té i no pas qui el rep?
el teu futur com a periodista és nul, però tranquil sempre tindràs l'opció de posar-te un niqab i demanar ajudes... et serà fàcil i mes sent del partit que ets!
el temps posa a cadascú al seu lloc i el teu és veu de lluny! EL PARO
Anònim ha dit…
Salicrú tothom sap de quin peu calces. Ets un vividor.
Anònim ha dit…
Salicrú, no et coneixia abans de veure el teu article referenciat al Twitter, ni sé si "tens algú al darrera", com algú diu. Ara bé, gràcies per dir les coses pel seu nom, i intentar que els 5.000 ignorants, o tremendament descerebrats, que vàren votar aquesta mig secta-mig trampolí d'aprofitats demagogs professionals puguin adonar-se del que van fer votant-los.

Als que t'ataquen personalment enlloc de valorar el fons del que dius, #apastarfang, vol dir que toques la tecla correcte.

Ànims i endavant.

Josep
David ha dit…
Signar els dos primers comentaris sota el concepte d'anònim és extremadament trist i covard.

Joan, defenso les teves paraules. Desconec l'essència de la personalitat de la persona que parles, però alguns dels seus actes públics i de les seves expressions a les xarxes socials són completament criticables i denunciables. No ens fan cap bé ni a la nostra comunitat ni a la nostra vida, en general.

Endavant!
David Codina
Joan Antoni ha dit…
Un bon moment per recordar el que deia Martin Niemoller:

"Primer vingueren a buscar els comunistes, i jo no vaig parlar perquè no era comunista. Després vingueren pels socialistes i els sindicalistes, i jo no vaig parlar perquè no era ni una cosa ni l'altra. Després vingueren pels jueus, i jo no vaig parlar perquè no era jueu. Després van venir a buscar-me, i llavors ja no quedava ningú que pogués parlar per mi".

No ens espantaran!

Cuida't

Joan Antoni Baron
rafa navarro ha dit…
Ànims, Joan... les coses clares i a la cara, sí senyor. Pel que es veu, l'anònim covard que ha fet els primers comentaris no té ni idea que portes més de 15 anys treballant ininterrompudament com a periodista, a Mataró i a Barcelona. Per als romàntics com tu (i com jo) de la professió, millor a l'atur amb el cap ben alt que cobrant de tots els ciutadans gràcies a una minoria enganyada i procliu a la demagògia barata.

Senyor anònim, per cert, "paro" es diu "atur" en català. El català correcte, passi'l.
Cesc Amat ha dit…
Endavant, i a dir les coses pel seu nom: PxC és un moviment que aprofita la greu situació econòmica i els reptes i problemàtiques de la immigració per aconseguir votants. Tot això ben adobat amb aquesta demagògia antipolítica de la "casta política" segons la qual tots els polítics són iguals menys ells. Va home va, pura demagògia. Això sí, acompanyat d'aquesta xarxa d'activisme soterrat per blogs i twitter. La diferència és que n´hi ha que firmem sempre amb noms i cognoms. Recordeu aquest reportatge del 30 minuts sobre Josep Anglada, el lider de PxC: http://www.youtube.com/watch?v=Ju7rHmW0fqA


Abraçada,
Tot el meu suport Joan
Arnau Aymerich ha dit…
Jo no comparteixo el teu últim paràgraf, dec ser un "bonista" amb el tema de la immigració. Però em sembla un bon anàlisi.

Arreu del Principat, les candidatures de PxC han demostrat abanderar l'oportunisme; caldria que les masses embaucades que omplien les llistes (que en menys d'un any ja han protagonitzat diverses desercions) veiessin que el txollo no era gratuït, i que a canvi dels seus sous de regidors i regidores estan posant en perill, si no ho estava prou, la convivència veïnal.
Joan Salicru ha dit…
Gràcies a tots els que heu intervingut en el debat, tan els que m'heu insultat -em fareu millor persona, segura- com als que m'heu fet costat davant els insults.
Bona nit.
Anònim ha dit…
Salicrú... No ploris ara el teu article és penós!
Anònim ha dit…
El paro, era pq tothom ho entengués... No tothom és tant llest com el salicrú....
Miquel Velasco ha dit…
Totalment d'acord amb l'article.

Joan, l'ofensiva d'aquests anònims a través de comentaris covards demostra que realment els has tocat la fibra.

Anònims, covards.

Ànims!

Miquel Velasco
Anònim ha dit…
Estic totaltment d'acord en l'anonim!! Salicru la careta fora... Digues que ets socialista!!!!
Anònim ha dit…
Donde regalan la carrera de periodismo? Viva Pxc
Georgina Altarriba ha dit…
Signaria el mateix comentari que en Rafa Navarro.
Endavant i aquest anònim que digui missa (si sap el que és).

Ah! I molt divertits aquests que pregunten on es regala la carrera de periodisme - la senyoreta Lora també en feia mofa al seu twitter - segur que estan convençuts que el bon periodisme és el que es fa cada tarda a Telecinco.

Una abraçada!
Anònim ha dit…
Geogina Ara veig que tu no ets periodista...m'has demostrat que tens dos dits front...
Anònim ha dit…
Que gran comentario el primero de todos, bestial, lo que se entera uno... Felicidades
Anònim ha dit…
eres socialista? jaja y te dió calabazas? No cojas una depresión ahora eh... Como te han desnudado
Sóc L'Eulàlia Puigderrajols i Ibern, el que en Joan ha publicat és cert i en tot cas si hi ha gent que vol dir quelcom cal fer-ho sense acollir-se a l'anonimat. Quan no es dóna la cara, no s'argumenta i es desqualifica, estem mostrant la poca alçada moral etíca i cívica.
Anònim ha dit…
La elección era difícil, porque optar entre Fracaso Man y Fracaso Woman era complicado. Para escoger entre lo malo y lo peor más vale quedarse en casa, pero fueron todos, y participaron todos en el akelarre que les llevó de vuelta al pasado. Aunque entiendo que escogieran el retorno a otros tiempos con la alternativa que tenían. Ibarra gustará más o menos, pero las clava, y su definición de "Zapatero con faldas" era perfecta. Entre las enaguas de ZP y el 'foucherismo' de Alfredo han escogido lo que daba menos vergüenza ajena.
A fin de cuentas Rubalcaba tiene un curriculum más o menos serio, pero también ha demostrado inteligencia y cierta solvencia. Chacón tiene curriculum. Y muchos amigos. Y una bonita sonrisa. Y actúa peor que Cañita Brava en el papel de Obama en un thriller sobre la Casa Blanca. Las lágrimas de Carme/n más que pena, dan risa. Pero eso no es lo que importa en un congreso del PSOE, allí se impone quien afile mejor la albaceteña, y los tecnócratas de Chacón se quedaron a un filo de llevarse el premio. En el fondo da igual, tanto uno como otro solo podían aspirar a eternizarse en la oposición, porque representan las dos almas de un gobierno que ha llevado a ese partido a sus peores resultados electorales en los últimos 35 años.
Tenía la esperanza que apareciera una tercera vía diferente, que ilusionara a la gente, que pudiera renovar al PSOE. Pero el PSOE no quiere renovarse. Ya les va bien ser así. Vamos, que van a jugar al estilo Rajoy. A verlas venir, a ver si el PP lo hace tan mal que acaban recuperando el gobierno sin despeinarse tras un ejercicio de amnesia colectiva sobre el mandato de ZP. Se piensan que la política es como el fútbol, y que el "ayer" no existe, que solo cuenta el presente. Como suicidio político no está nada mal. Creo que tendremos gobierno 'popular' para rato...
P.D: Al menos nos hemos ahorrado los ridículos carteles de "NUEVO PSOE" que habrían adornado los atriles de Carmen Chacón en todos sus mitines. Ruego al PSC que elimine el rótulo de "NOU PSC", que es de chiste. Lo "nuevo" se demuestra andando, no con paridas de ese tenor.
Si me quieres seguir en twitter: @sergiofidalgoa a afiliado del PSOE
Joan Safont ha dit…
Amb un Joan vaig fer els meus primers passos periòdistics. Llavors era el meu director, ara és el meu amic. Només per això ja valdria la pena alçar la veu. Endavant Joan!!!
Anònim ha dit…
S´ha de ser una miqueta misèrable per aprofitar un acte d´homenatge a les víctimes de l´holocaust per tirar "merda politica" contra els teus adversaris, de tot en dieu periodisme, sou com Intereconomia però al revés, no heu digerit ni acepteu els resultats electorals de les municipals, ni respecteu els vots democràtics de les urnes, per altre banda entenc perfectament que "l´enxufe" i els privilegis del PSC a favor teu i del xollo de Clack Produccions s han acava´t, aixó fa mal, i cal defendre a capa i espasa els interesos de la teva mama i del sr. Barón perquè us retornin els favors i preferències que teniu vers a altres creatius i intelectuals de la ciutat.
Anònim ha dit…
Ja té que ser casualitat que escriguis algo així i al cap de uns dies un regidor de PxC a l'Ajuntament de Mataró es trobi una pintada amb el nom de hitler. Casualitat? no ho sabem.
Pero que sapigueu que això no espanta a ningú, tot el contrari. Encara donar més força, tan al poble català com espanyol. Força PxC!
Escric amb anònim perquè no tinc compte de Google ni histories, ho sento! alaa ara a criticar-me colla de poca soltes.
Regidor d'abrera ha dit…
Es penoso que todos los enchufados del tripartito en los medios que controlan diarios, radios y tv locales persigan a los pocos regidores Identitarios que tiene Pxc en catalunya. Nos pinchan las ruedas de los coches, nos amenazan, nos insultan. Es una vergüenza que en un estado democrático como el nuestro haya "periodistas" que nos asimilen con hitler. Realmente lo que corre por la sangre de estos perroflautas es sangre de estalinistas y no lo saben ni reconocen. Recuerde Sr. Periodista que esto no es la unión soviética y es un estado democrático.
toni ha dit…
Desconec la política mataronina, no m'hi poso però només vull contribuir al debat amb aquest vídeo sobre el president de PxC.
Parleu de caretes i de peus calçats? Aquí en cau una i se'n veu un de ben calçat:
http://www.youtube.com/watch?v=Ju7rHmW0fqA

Entrades populars