Els 'Valors a peu de carrer' del mes de gener

L'espai que coproduïm l'editorial Proteus i la revista Valors a l'emissora Ràdio Estel i que presenta la periodista barcelonina Elena Canseco segueix la seva ruta, emetent-se cada dissabte a 2/4 de 8 del vespre i l'endemà diumenge a les 10 de la nit. Durant el mes de gener diversos han estat els continguts tractats, tots com sempre intentant fer una mirada a l'actualitat -en un sentit més o menys concret- des del prisme dels valors.

El primer programa del mes de gener i del 2012, emès el diumenge dia 8 de gener, es va dedicar [aquí] a fer una reflexió sobre el consum i la nostra capacitat delecció en aquest camp, en el qual som molt més poderosos del que pot semblar, just després d'unes festes nadalenques en què el tema surt a la palestra un dia o altre. En vam parlar amb Albert Sales de SETEM.

El tema monogràfic del Valors de gener, "reivindicar la política", va centrar la segona edició de l'any [aquí], emesa el dia 15, amb entrevista a Manuel Milián Mestre i comentaris de la codirectora de Valors, Maria Coll. Podeu recuperar un extracte de l'entrevista escrita a Milián Mestre aquí.

El tercer programa del mes [aquí] va tenir com a protagonista a Victòria Molins, premiada amb el I Valors a una trajectòria, guardó atorgat dins els III Premis Proteus d'ètica, impulsats per l'editorial homònima i amb qui anem fent camí. Podeu recuperar un extracte de l'entrevista que hem fet també a Molins al Valors de gener aquí.

El darrer programa del mes de gener, emès el dia 28, s'ha dedicat [aquí] a la sanitat pública, un tema de candent actualitat, arran de dos llibre publicats per l'editorial Proteus [veure nota] i que tenen a Albert Jovell -metge, sociòleg i president del Foro Español de Pacientes- com a autor. El primer és Te puede pasar a ti, el primer títol d'una col·lecció titulada Repensar, llibres breus de denúncia i reflexió sobre temes conflictius, i l'altre un llibre entrevista que porta per títol El metge social i on Jovell respon les preguntes del periodista Jordi Sacristán.

Comentaris

Entrades populars