Les eleccions des de l'àrea metropolitana

La jornada d'aquest dilluns l'he dedicat professionalment a analitzar els resultats de les ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona de les quals, des de Clack, duem a terme edicions locals per a la web de El Periódico: Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Badalona, Cornellà, L'Hospitalet i Terrassa. Així, durant el dia he elaborat una notícia en cadascun dels casos, excepte Terrassa, anàlisi que ja havien elaborat els companys de la redacció del diari.

En el cas de Sabadell, el titular ha estat "El descens de CiU a Sabadell no posa en dubte el seu lideratge a les autonòmiques"; a L'Hospitalet i Badalona ho hem enfocat assenyalant la mobilització proespanyolista que ha provocat la CiU sobiranista mentre que a Cornellà i Santa Coloma ens hem referit a com els seus alcaldes -especialment Núria Parlon- han sabut mantenir el vot al PSC i fins i tot augmentar-lo, en el cas de la jove alcaldessa.

Aquest anàlisi permet adonar-se de què ha passat en aquests darrers comicis a la zona metropolitana de Barcelona, tot i que cada localitat té les seves particularitats. Per exemple a Sabadell sempre guanya les autonòmiques CiU i aquesta tendència es manté, a Santa Coloma l'abstenció segueix sent superior que en les altres ciutats d'aquest territori i a L'Hospitalet el fenomen Ciutadans i fins i tot UPyD ha estat més rellevant que en els altres indrets. Finalment, en el cas de Badalona es permet intuir el sostre electoral de Xavier García-Albiol, el qual no estira tants vots com a la resta de ciutats metropolitanes, mesos després de l'inici de la seva controvertida gestió.

Aquesta és, doncs, una forma de descobrir el país complex que emergeix de les eleccions.

Comentaris

Entrades populars