Lourdes Solé: 'Vam viure l'inici del Concili Vaticà II a través del primer televisor que teníem'*


Lurdes Solé, membre del monestir de la comunitat benedictina de Sant Pere de les Puel·les, a Barcelona, protagonitza el sisè vídeo del cicle sobre el Concili Vaticà II endegat per CatalunyaReligió.cat la setmana en què es complien els cinquanta anys de l'inici d'aquell esdeveniment.

Solé recorda molt gràficament el dia de l'inici del Concili, l'11 d'octubre de 1962. I en té aquest record perquè va ser el primer dia que un televisor va entrar a la seva comunitat, precisament per poder participar d'aquest esdeveniment tan important de l'Església universal. Un altre detall gràfic -la supressió de la reixa que separava la comunitat dels fidels que assistien a les seves pregàries i eucaristies- serveix per subratllar un dels trets del Concili, l'acostament de la fe al poble de Déu.

La seva perspectiva, en un convent de clausura, ajuda a entendre què va suposar per la societat catalana aquell esdeveniment.

* Article publicat a CatalunyaReligió.cat dins el seguiment del Concili Vaticà II, 50 anys després de la seva celebració.

Comentaris

Entrades populars