Una Nespresso de Comerç Just

El moviment general que treballa per la reforma del món en uns paràmetres de justícia social desafia de nou les regles del mercat amb la creació i desenvolupament d’una cafetera tipus Nespresso però que usa exclusivament cafè produït sota les regles del Comerç Just (preu superior al que paguen les multinacionals, respecte al Medi Ambient, no explotació laboral de menors...). El fet és transcendent perquè la sortida a la llum de les cafeteres Nespresso (regal estrella dels dos o tres darrers Reis) podia haver fet caure el consum de cafè de Comerç Just, que fins ara s’havia de fer a la manera tradicional, amb les màquines més o menys automàtiques però que no oferien tanta comoditat com la Nespresso desenvolupada per Nestlé i altres models semblants.

Amb la decisió de competir al mateix nivell que aquestes grans firmes que estan fent marques com Brita, a la imatge, es posen les bases perquè el consum de productes de Comerç Just no només no s’aturi sinó que creixi exponencialment. Si a més aquestes càpsules es poden comprar ben aprop de casa, no com les de Nesté, encara molt millor. Els vells debats sobre si els productes de Comerç Just han de competir a la manera dels grans queden apartats per la dinàmica del moviment, per sort dels agricultors que pateixen les conseqüències de l’explotació de les multinacionals: mentre vostè i vostè discuteixen sobre la puresa del moviment uns quants milers de recol·lectors de cafè podrien estar dinant molt millor del que segurament ho deuen estar fent. No fotem. A veure si entre tots plegats convertim la «Nespresso solidària» amb el regal dels propers Reis!

Comentaris

Anònim ha dit…
Ostres, porto mesos pensant si algú estaria fent una Contra-nespresso on es pugués utilitzar cafè de comerç just. M'has donat una alegria! Saps per quan sortirà a la venda? Gràcies
Joan Salicru ha dit…
Holes,
jo diria que ja està a la venta, però no sé dir-te on. La foto del post és real, jo l'he vist en funcionament...
Potser pots preguntar a les botigues d'Intermon Oxfam...
Gràcies.
joan
xavier manté ha dit…
Ai, ai, ... Joan, em sembla que la noticia no és exacta. La casa BRITA només fa filtres de descalcificació de l'aigua de l'aixeta i aleshores el cafè surt més bo.
Penso que les càpsules de cafè deuen ser de Nestlé i no nego que puguin fer-ne unes de CJ per rentar-se la cara. Nestlé, la 1ª empresa mundial en alimentació ha estat acusada mantes vegades per la seva política contra els petits productors de cafè d'America i Àfrica. Busca a internet "Nestlé cafè Etiòpia" i altres

Entrades populars