12 de setembre*

Un grup d’empresaris i professionals sopem amb el president Pujol al restaurant Caminetto de Mataró. Amb la capacitat intacta d’impressionar i emocionar, l’expresident destina la ronda de presentació dels assistents a preguntar per les empreses on treballen o de les quals són amos. Se’l nota preocupat per la crisi financera mundial, però fidel a la seva idea de “reforçar els propis actius”, remarca sobretot la importància de l’economia productiva, les petites i mitjanes empreses del país.

Al meu costat hi seu Joan Pera, un jove empresari de Canet de Mar, 32 anys. Tot i tenir un sou assegurat en una entitat bancària, va decidir tornar a la fàbrica tèxtil familiar i intentar aixecar-la de nou abans de què hagués d’abaixar la persiana. Va haver d’acomiadar la majoria dels treballadors, perquè el seu perfil encara estava massa enfocat al món de la confecció clàssic. I ara la fàbrica tira endavant, té una plantilla de set persones i fabrica coses tan sorprenents com les tovalloletes que serveixen per netejar ulleres o mantes de microfibra que s’eixuguen molt fàcilment. L’empresa encara exporta poc, però ven molt per Internet.

Avui, que és Diada Nacional, a commemorar i reivindicar. Demà, que és dia 12, posem en pràctica la lliçó d’aquest company de tertúlia i preparem-nos per remar fort. Si tots els que podem fem com ell, el país anirà bé.

* Article publica a El Punt Avui.

Comentaris

Entrades populars