[Clack] Lluís Gendrau: "El Diaridelamusica.com servirà per enfortir el lligam entre el creador musical i el consumidor"


Marc Melillas (XAL) i Lluís Gendrau (Enderrock), durant la presentació del Diaridelamusica.com a l'espai Vit del Mercat de la Música Viva de Vic. Foto: À.Ribas

El director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, va lloar dissabte passat el salt a Catalunya que el Diaridelamusica.com ha fet amb l'arribada d'aquest nou curs amb l'emissió del programa a la Xarxa de Televisions Locals. "Calen artistes, indústria musical i mitjans de comunicació per fer que el sistema musical del país funcioni. El Diaridelamusica.com és un bon mecanisme de transmissió de la música en aquest sistema, del creador al consumidor. És una notícia important", va apuntar Gendrau, que va ser l'encarregat de presentar el projecte en un acte celebrat a l'espai VIT, annex al recinte firal del Sucre, del Mercat de la Música Viva de Vic, el passat dissabte dia 17. En el mateix sentit, Gendrau va parlar de la necessitat de subratllar les expressions musicals que tenen lloc al territori del país, especialment provinents dels músics autòctons: "Sovint es té en compte més el que passa a fora o només el que ve de fora quan arriba a casa. Els mitjans informació nacional són importants, però les televisions locals i els mitjans de proximitat també". El programa, que enregistra setmanalment la productora mataronina Clack sota el segell Clack Música!, és una coproducció entre m1tv -la televisió local de Mataró i el Maresme- i la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) amb la col·laboració del propi Grup Enderrock.

Per la seva part Marc Melillas, director de la Xarxa Audiovisual Local, l'ens promotor de la Xarxa de Televisions Locals, va assegurar que el projecte del Diaridelamusica.com és "un bon exemple de la mena de continguts que intentem promoure des de la XAL". Melillas es va mostrar convençut que la proposta calarà entre l'audiència i va recordar experiències anteriors, sorgides també de Mataró, com el programa Pilot, impulsat l'any 1999 pels promotors de la sala Clap i que tenia una vocació semblant a la del Diaridelamusica.com. "La música ha de ser una columna vertebral a la XAL", va rubricar.

El director-gerent de m1tv, la televisió local de Mataró i el Maresme que fins ara emetia el programa juntament amb Vallès Oriental Televisió i que ara l'ha venut al conjunt de la Xarxa de Televisions Locals, va recalcar la importància d'ajudar a la creació d'indústria local de la comunicació: "El que presentem nosaltres avui aquí no és un projecte sinó una realitat que la productora mataronina Clack tira endavant des de fa molts anys. La nostra vocació és contribuir a promoure la indústria audiovisual local".

Finalment Eloi Aymerich, director del projecte Diaridelamusica.com, va mostrar-se esperançat en la possibilitat que la música actuï com un dels cohesinadors socials del nostre país. Aymerich va anunciar també la posada en marxa d'una nova web del Diaridelamusica.com que inclou tres altres edicions territorials a banda de la de Maresme-Vallès Oriental. DDM

Comentaris

Entrades populars