Un nou projecte de Clack: Capgrossos, 15 anys

Ho vam anunciar el dia de presentació de Santes15, el passat juliol: "En poques setmanes ens tornarem a trobar aquí, al Monumental, per ensenyar-vos una nova iniciativa de Clack, un documental sobre els quinze anys de la colla castellera Capgrossos de Mataró". Doncs en això estem, des de fa uns mesos, a partir d'una idea de l'Efrén Garcia, comentarista casteller de LaMalla.net, amb bloc al diari Ara i company de retransmissions de la jornada castellera de Les Santes -excepte aquest any, que vaig fallar; l'any que ve hi tornarem, Efrén-. Ell va ser qui va fer-nos caure en l'aniversari dels Capgrossos, que s'acompleix aquest novembre. A partir d'aquesta idea i amb l'ajuda de l'Ariadna Vázquez i en Jordi Rovira al guió, de l'Òscar Fernández, en Marc Giner, en Sergi Arjó i en Lluís Maymó a la part tècnica i tots plegats coordinats per la Georgina Altarriba i la Clara Esparrach i amb l'ajuda també de l'Eloi Aymerich, aquest divendres iniciarem el rodatge del documental -d'uns 50 minuts de durada-, que no s'acabarà fins el mes d'octubre i que inclou gravacions a la capital britànica, Londres, i a diversos punts del nostre país.

Ja avanço una cosa que anirem repetint dia rera dia: tot i que repassarem la història dels Capgrossos de pe a pa, el documental ho farà repassant la capacitat demostrada pels Capgrossos durant tota la seva trajectòria de superar-se individuament i col·lectiva. Primerament superant la resta de colles pel que fa a les pròpies torres humanes, aconseguint metes extraordinàries abans que ningú. I fent-ho, a més a més, amb una gran solidesa. I posteriorment, amb la mort de la Mariona Galindo ara fa cinc anys, dur a terme el repte més difícil: aconseguir superar aquest moment tràgic i, amb el record de la jove castellera i el suport de la seva família, recuperar i millorar els castells fets fins al moment. Aconseguint, per tant, el repte més difícil: superar-se a un mateix.

Hi creiem molt, en aquesta història, i esperem que vosaltres també tingueu tantes ganes d'assaborir-la com nosaltres. Un altre projecte que ja arrenca!

Comentaris

Anònim ha dit…
Cal fer un reportatge sobre la superació de la mort de la Mariona?
No és suficient la trajectòria dels Capgrossos en els seus quinze anys d'història?
Realment cal?
Joan Salicru ha dit…
Benvolgut anònim,

El que farem serà explicar l'evolució de la colla durant aquests quinze anys i com hi ha hagut diverses situacions que han requerit superar els reptes més difícils. No pateixis gens perquè estic segur que el resultat serà satisfactori per tots els que ens estimem la colla.

Una abraçada,
joan
Anònim ha dit…
Segur que hi haurà qui vulgui treure les coses de lloc però veient els noms de la gent involucrada confio cegament en que el documental parlarà dels Capgrossos el 90% i el 10% de la Mariona. No pateixo gens ni mica!

Sort! Tinc moltes ganes de veure'l acabat!

Entrades populars